Očevidac nesreće

'Čuo sam kako je prasnulo. Bilo je grozno'

Marin Tironi/Pixsell
23.11.2020.
u 09:13

U strašnoj nesreći u blizini Jastrebarskog na autocesti A1 život je izgubilo četvero ljudi, a petoro je ozlijeđeno. Podsjećamo, šleper je naletio na kombi u subotu popodne i usmrtio četvero radnika tvrtke Šuma-Promet iz Mustafine Klade.

- U jednom trenutku se čuo prasak, a onda se nije čulo ništa, opisao je direktor tvrtke u kojoj su radili nesretno stradali radnici Stevo Kovač trenutak nesreće za 24 sata.  Naime, on je u tom trenutku bio s njima na telefonskoj liniji. 

- Puknuo im je remen na kombiju i stali su sa strane u zaustavnoj traci. Imali su trokut, sve su označili. To se dogodilo kad sam s njima razgovarao. Tražili su da pošaljemo vučnu službu i ona je krenula prema njima. Ostao im je mobitel upaljen i sve sam čuo. Čuo sam prasak na mobitelu, kako je šleper lupio u njih, čuo sam kako je prasnulo. Bilo je grozno. Zatim nisam čuo ništa. Uporno sam zvao druge mobitele, a onda mi se na kraju javila jedna od radnica. Bila je pri svijesti i rekla da zovem hitnu. Zvali smo, ali hitna je već krenula - kazao je Kovač. 

Vozač kombija u trenutku kad se dogodila nesreća nije bio u vozilu, a radnica koja je zvala Kovača i rekla mu za nesreću vozačeva je žena. 

- Nju je prvu izvukao iz kombija. Bila je nabijena, ali nije bilo životne ugroze. Pustili su je iz bolnice - kazao  je direktor. 

Ispostavilo je kako je jedan od ozlijeđenih pozitivan na koronavirus i trenutno se nalazi u KB Dubravi. On je u iznimno lošem zdravstvenom stanju. Ima prijelome kralježnice i teške ozljede prsnog koša i glave. Liječnici se trenutno bore za njegov život. 

Policija je u nedjelju navečer objavila detalje nesreće. 

"U subotu oko 7.20 sat, 54-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes, a koje je vuklo priključno vozilo, a kretao se sjevernim kolnikom autoceste A1, dionice prometni čvor Zdenčina –Jastrebarsko u smjeru jugozapada. Dolaskom do 19 km nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi.

Tom prilikom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi), a koje je bilo zaustavljeno, zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi. Uslijed naleta osobno vozilo odbačeno je prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka, a koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela vozila koje je bilo u kvaru.

Nakon toga došlo do prevrtanja vozila, dok je teretno vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se  i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu", navodi se u policijskom priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije