nakon pucnjave

Bjegunac se oglasio na Facebooku

03.02.2016.
u 07:15

Odbjegli Novopazarac Elvedin Bibić (27), koji je u ponedeljak ujutru pucao na Izeta Ajdinovića zvanog Izo (45), jednog od najtraženijih europskih kriminalaca koji je tada bio u bolničkom krevetu, oglasio se jučer na Facebooku i iz svoga skrovišta poručio kako nije onakav kakvim ga predstavljaju mediji. On se na ovoj društvenoj mreži oglasio oko ponoći, a svojim prijateljima je poručio kako je točno da je pucao na Ajdinovića jer se, za razliku od policije i pravosuđa, ne boji kriminalaca koji napadaju žene i djecu po Luksemburgu.

Obraćanje bjegunca

- Umjesto što sad traže mene, bolje bi im bilo da su uhitili njega na vrijeme i smjestili ga tamo gdje mu je mjesto da ne bih ja morao to raditi umjesto njih. Sad sam ga poslao na kirurški blok, pa bi bilo lijepo da poduzmu nešto u vezi s ovakvima, napisao je Bibić na Facebooku. Njegov status ‘lajkalo’ je više od 120 osoba, a desetak njih mu je pružilo potporu u komentarima.

Podsjetimo, Bibić je oko 8.30 sati ušao u Specijalnu bolnicu u Novopazarskoj banji i ispalio tri hica u Ajdinovića dok je ležao u bolničkom krevetu, i to pred četiri pacijenta. Nakon toga je pobjegao, a Ajdinović, kojeg su dva metka pogodila u lijevo stopalo i bedro, prebačen je u novopazarsku bolnicu gdje je i operiran. Sukob između dvojice Novopazaraca najvjerojatnije je nastao zbog novca, a prije dvije godine Ajdinović je pucao i ranio Bibića. Zbog toga se pred novopazarskim sudom vodi proces, a sljedeće ročište je bilo zakazano za 22. veljače. Inače, Ajdinović se prošli tjedan našao na popisu najtraženijih kriminalaca Europola, i to zbog otmice i uzimanja talaca, ucjene, kao i organizirane pljačke. Međutim, prema informacijama iz policije u Srbiji, oni nemaju aktivnu tjeralicu za njim.

Nije evidentiran u Srbiji

- Ajdinović u Srbiji nema kazneni dosje kakav ima u inozemstvu gdje mu se na teret stavlja organiziranje brutalne pljačke u Luksemburgu 2013., gdje je bio zarobio čitavu obitelj. Ispostavilo se kako se kao osumnjičeni vođa bande, jedan od pet najtraženijih bjegunaca u Europi, nakon toga vratio kući gdje je imao ‘čistu’ prošlost pa je tu i mogao uživati u slobodi jer nismo imali valjane informacije - priznaju u PU Novi Pazar, objašnjavajući da je Europol tek sada objavio popis od 48 najtraženijih bjegunaca Europe.

- Popis su sastavile policije iz 28 zemalja, članica Europske unije, nakon što su Europol i ENFAST pustili u rad postaju s fotografijama traženih osoba - podsjećaju iz ove uprave. Prema opisu s tjeralice, na stranici EUMostWanted.eu, Ajdinović je rođen 25. lipnja 1971. i visok je 195 cm, a brutalna pljačka dogodila u ožujku 2013. kada je s još najmanje četiri razbojnika provalio u obiteljku kuću u Luksemburgu gdje su vezali ukućane te ih, nakon krađe 8500 eura i nakita, tako i ostavili. Jedva su uspjeli preživjeti. Ajdinović je nakon toga označen kao vođa bande i jedini je identificiran, ali je potom pobjegao u Srbiju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?