Tragično stradala čapljinka

Bila je među najboljim učenicima u gimnaziji

26.10.2018.
u 10:00

Tragično stradala devetnaestogodišnja studentica iz Čapljine Marija Ćorić koja je život izgubila u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 23. listopada oko 21.25 sati u Splitu, kada je na nju, dok je prelazila cestu na pješačkom prijelazu, dok joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo, naletio Audi A3 koji je prošao kroz crveno svjetlo, tek je oko mjesec dana studirala u tom gradu. Prije nego je otišla na studij u Split Marija je živjela u čapljinskom naselju Peline i bila je među najboljim učenicima gimnazije u Čapljini. Zbog “izvrsnosti u dosadašnjem školovanju” bila je čak i oslobođena polaganja mature. U neizrecivoj tuzi ostali su Marijina majka Mladenka, otac Mate, sestra Ivana i brat Nikola, koji ide u osmi razred osnovne škole. Ispraćaj na vječni počinak obavit će se danas u 16 sati iz mrtvačnice Kristova Uskrsnuća u Čapljini. Sprovodni obred obavit će se na groblju sv. Franje u Čapljini.

Silovit udar

Audi A3 toliko je silovito svojom prednjom desnom stranom udario nesretnu Mariju dok je bila u srednjem prometnom traku, da je ona odbačena 10 - 15 metara. Splitska policija završila je kriminalističko istraživanje nad Ivanom Tenom Gotovac Soldić (38), zaposlenicom HAC-a, osumnjičenoj da je u alkoholiziranom stanju izazvala spomenutu prometnu nesreću, pa zatim pobjegla s mjesta događaja. Protiv Gotovac Soldić podignuta je kaznena prijava zbog sumnje izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, a osumnjičena je odvedena u pritvor. Prema iskazima svjedoka, Ivana Tena Gotovac Soldić se u utorak, 23. listopada, navečer oko 21.25 sati, spuštala Poljičkom cestom i utrkivala se s taksi vozilom. Zadnje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice, bilo je kobno za nesretnu Mariju Ćorić.

Vozila pod zabranom

Prilikom uhićenja, kod Gotovac Soldić izmjeren je 1,1 promil alkohola u krvi. Neslužbeno doznajemo kako ovo nije prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola. Vozila je bez vozačke dozvole, odnosno pod važećom sudskom zabranom upravljanja motornim vozilom zbog vožnje u pijanom stanju. Mjera je izrečena ove godine na Prekršajnom sudu u Sinju. •

Ključne riječi

Komentara 1

ZH
zhecko
09:40 27.10.2018.

Za takve samo nešto kao Goli otok, sa doživotnom prisilnim radom !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije