Foča

Na tri putnice pao u provaliju sletjeli autobus pa ih usmrtio

autobus foča centrotrans
12.01.2015.
u 09:53

Marijana Medojević (28) i Amina Abdić (24) iz Podgorice te Dragana Gluhović (26) s Pala poginule u stravičnoj prometnoj nesreći

Tri djevojke, Marijana Medojević (28) i Amina Abdić (24) iz Podgorice te Dragana Gluhović (26) s Pala, poginule su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se preksinoć oko 23 sata dogodila u mjestu Dužela kod Foče pri slijetanju autobusa u kanjon rijeke Drine. Ozlijeđeno je još 13 putnika, među kojima četvero državljana Crne Gore.Prikliještena tijela nesretnih djevojaka su tek jučer poslijepodne izvučena ispod prevrnutog autobusa poduzeća Centrotrans iz Istočnog Sarajeva. Pretpostavlja se da su ispale iz autobusa kada je skliznuo s ceste, nakon čega je svom težinom pao na njih i usmrtio ih. Goran Baković, voditelj prometa i održavanja u Centrotransu, kaže da se tragedija dogodila na cesti Foča - Šćepan Polje i da ju je najvjerojatnije prouzročila klizava i neočišćena cesta te da se u autobusu nalazilo 16 putnika iz BiH i Crne Gore i dva vozača koji su oko 19 sati krenuli s Pala prema Herceg Novom.- Autobus je sletio u jednom zavoju, na dijelu ceste koji je sužen i na kojem se inače teško prolazi. U to vrijeme je padao snijeg, a cesta je bila u jako lošem stanju. Nije bila posuta sredstvima protiv smrzavanja, zbog čega je autobus jednostavno skliznuo u kanjon Drine, a potom se prevrnuo na desnu stranu. Jedina je sreća da je autobus, desetak metara od ceste, zaustavilo drvo i spriječilo ga da upadne u provaliju jer bi tada sigurno bilo više žrtava - ističe Baković napominjući da je autobus bio tehnički ispravan te da je imao svu zimsku opremu.- Ja sam bio priseban. Vozač i nekoliko nas pokušali smo izvući te djevojke. Međutim, nije bilo teoretske šanse - rekao je Rogatičanin Nedeljko Nedić, jedan od preživjelih. Saša Batinić iz I. Sarajeva sjedio je u stražnjem dijelu autobusa.- Samo se sjećam da sam htio zaspati kada se autobus počeo prevrtati. Uspio sam se nekako na brzinu uhvatiti za rukohvat, što mi je i spasilo život - navodi Batinić. Remzudin Čaušević iz Živinica je za vrijeme nesreće spavao te kaže da se ničeg drugog ne sjeća.- Ja sam sjedio negdje na trećem sjedalu od kraja autobusa. Ispred i iza mene sjedile su dvije djevojke, a čuo sam da su obje podlegle. Za sada je poznato da se jedna vraćala sa skijanja iz BiH. Živjela je u Francuskoj i išla u posjet rodbini u Crnoj Gori - kaže Čaušević.

Ključne riječi

Komentara 2

AN
ano
17:43 12.01.2015.

Ti najvjerovatnije naplacujes po broju rijeci pa u jednom izvjestaju od 25 rijeci tri puta pises da se nesreca desila u 23 sata u nedjelju.I DI CUVAJ OVCE KANI SE NOVINARSTVA:

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?