Županijski sud u Bihaću

Akcija 'Pero': Savjetniku premijera USŽ određene mjere zabrane

17.06.2020.
u 15:38

Županijski sud u Bihaću je na prijedlog Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije danas donio rješenje kojim je osumnjičenom T. M. odredio sve predložene mjere zabrane.

Tužiteljstvo je predložilo, a Županijski sud odredio osumnjičenom zabranu vršenja funkcije savjetnika premijera USŽ, zabranu posjećivanja prostorija pravnih osoba - Vite plus Cazin i Visoke međunarodne škole Cazin, kao i prostorija Ministarstva obrazovanja USŽ, te zabranu sastajanja sa osumnjičenim Admirom Hadžipašićem i drugim osobama koje su svjedoci u ovom predmetu, odnosno zabranu prilaska ovim osobama na udaljenost manju od 50 metara.

Iz Županijskog tužiteljstva podsjećaju kako je u ponedjeljak, 15. lipnja u sklopu nastavka akcije „Pero“ uhićen savjetnik premijera USŽ inicijala T. M., te su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u koordinaciji sa Županijskim tužiteljstvom USŽ i po naredbi Županijskog suda u Bihaću izvršili pretres ureda savjetnika u zgradi Vlade USŽ i pritom izuzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Osumnjičenom T. M. se stavlja na teret da je u svibnju ove godine, koristeći svoj službeni položaj i utjecaj, posredovao i poticao da ministar obrazovanja u Vladi USŽ pokrene prekršajni postupak protiv Admira Hadžipašića i Centra za obrazovanje odraslih Vita plus Cazin zbog prethodnog nezakonitog rada.

Na taj način je, kako se nadalje navodi, pokušao ugroziti vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenih u predmetu 'Pero', koji se vodi zbog kaznenog djela - organizirani kriminal u vezi s drugim kaznenom djelima, dok je ministar spomenuto odbio učiniti i o svemu obavijestio Tužiteljstvo, objavljeno je danas na službenoj stranici Županijskog tužiteljstva USŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?