'bez obrazloženja'

Crkva potvrdila: Nimac nam je uzeo gotovo 10 milijuna kuna

Šime Nimac (1)
Foto: Makarska-danas.com
1/5
16.10.2012.
u 12:35

Fra Šime Nimac u tri je navrata podigao novac od prodaje nekretnina s računa župe

Provincijalat Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije danas su se zajedničkim priopćenjem oglasili o medijskim napisima o prodaji župnog zemljišta u župi Bast u Baškoj Vodi.

>> Krivi rođaka: Svećenik Šime Nimac oteo je i moje zemljište

>> Bitka za čast svećenika: Naš fra Nimac nije lopov!

Kako objašnjavaju u Provincijalatu i Ordinarijatu, župa je, zastupana po bivšem župniku fra Šimi Nimcu, u travnju sa Sunčanim bastom d.o.o. sklopila ugovor prema kojemu župa trgovačkom društvu prodaje nekretnine za 1,310.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Tvrtka je novac istog mjeseca uplatila na račun župe, a Nimac je, objašnjava se u priopćenju, s računa župe u dva navrata u svibnju i jednom u srpnju podigao ukupno 9,817.656,92 kuna "bez valjanog i uobičajenog obrazloženja svrhe podignutih i eventualno utrošenih sredstava".

"Predmetne nekretnine prodane su bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti pa je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja – župa Uznesenja Blažene Djevice Marije (kao pravna osoba Katoličke crkve) putem odvjetnika podnijela tužbu radi utvrđenja ništetnim i poništenja kupoprodajnog ugovora uz prijedlog zabilježbe spora na predmetnim nekretninama", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je u tijeku i razmatranje pokretanja postupka isključenja Šime Nimca iz franjevačke zajednice.

"Ujedno izražavamo iskreno žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti prouzročenog nezasitnim egoizmom pojedinca, kojemu je provincija u dobroj vjeri ukazala povjerenje te molimo cjelokupnu hrvatsku javnost za iskrenu ispriku uime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja", zaključuje se u priopćenju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije