SLUČAJ ERONET

Čović, Šoljić i Žarić se izjasnili da nisu krivi

covic
VL FOTO
02.06.2010.
u 10:37

Sud će nakon ovoga izjašnjavanja o krivnji predmet uputiti raspravnom vijeću radi zakazivanja glavne rasprave

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, direktor Elektroprivrede HZ HB Matan Žarić i predsjednik HZHB Vladimir Šoljić izjasnili su se jutros pred Županijskim sudom u Mostaru da nisu krivi po optužnici zbog kaznenog djela zloporabe položaja ili ovlasti u slučaju privatizacije tvrtke mobilne telefonije Eroneta.

Sud će nakon ovoga izjašnjavanja o krivnji predmet uputiti raspravnom vijeću radi zakazivanja glavne rasprave. Također, na glavnoj raspravi bit će izneseni i prijedlozi dokaza.

Po riječima predsjednika Županijskoga suda Mostar Mladena Jurišića, Čović se trebao sutra u podne izjasniti o spomenutoj optužnici, ali on i njegov odvjetnik Zdravko Raić tražili su da se izjašnjavanje pomjeri dan ranije zbog neodložnoga puta, te im je Sud izišao u susret.

Nada Dalipagić, odvjetnica Vladimira Šoljića, izjavila je novinarima kako u radnjama njenog branjenika nema obilježja kaznenoga djela, te da se nada kako će ishod suđenja završit pozitivno za njezinu stranku.

Inače, Županijski sud u Mostaru potvrdio je prije petnaestak dana optužnicu protiv predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i još šest osoba koje se terete za nezakonitosti u privatizaciji Eroneta.

Dragana Čovića, koji je 2000. godine bio predsjednik upravnog odbora HPT-a Mostar (današnji HT Mostar), te članove Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Matana Žarića, Nevena Đukića i Ivana Baćka, kao i direktora Marinka Gilju, tereti se da su dionice tvrtke mobilnog operatera Eroneta iz tadašnjega HPT-a prebacili tvrtkama Croherc, Alpina Komerc i Hercegovina osiguranje, kojima je HPT dugovao za izvedene građevinske radove.

U međuvremenu je Vrhovni sud Federacije BiH poništio prijenos udjela u Eronetu na tri privatne tvrtke te naložio njihov povrat Hrvatskom telekomu Mostar. Trima privatnim tvrtkama isplaćeni su dugovi za izvedene građevinske radove.

Federacija BiH danas je većinski vlasnik HT-a Mostar s 50,10 posto udjela, slijedi T-HT s 39,10 posto, dok Hrvatska pošta ima udio od 5,23, a mali dioničari 5,57 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?