Svi kod šefice

Clinton zbog WikiLeaksa pozvala sve veleposlanike

Hillary Clinton
reuters
02.02.2011.
u 08:34

Okupljanje američkih veleposlanika nazivaju “povijesnim događajem“ jer se nikada prije nije dogodilo nešto slično

Glasnogovornik State Departmenta Philip J. Crowley za Večernji je list potvrdio informaciju koju je u utorak objavio britanski Independent da je državna tajnica Hillary Clinton okupila u Washingtonu sve američke veleposlanike.

 – Tijekom cijelog tjedna veleposlanici će sudjelovati na Konferenciji državnog tajništva gdje ćemo razmijeniti iskustva o radu, razmotriti nove strategije i financijske okvire – kazao je Crowley. Okupljanje američkih veleposlanika nazivaju “povijesnim događajem“ jer se nikada prije nije dogodilo nešto slično, a točna svrha “skupa bez presedana“ jesu razvoj situacije na Bliskom istoku, ali i problemi oko WikiLeaksa koji i dalje objavljuje depeše. Iz Libije se u siječnju morao vratiti američki veleposlanik jer Gadafi nije bio oduševljen njegovim komentarima, a u ponedjeljak je ostavku podnio i Jon M. Huntsman, američki veleposlanik u Kini za kojeg neki tvrde da nije bio po volji Pekingu, a drugi da se priprema za predsjedničku kampanju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije