Užareni telefoni

Čitatelji Večernjaka predlažu kandidate

Pečat
23.02.2013.
u 11:09

Čitatelji traže informacije o osobama koje su kandidirane, te sami donose prijedloge osoba koje su prema njihovom sudu zaslužile biti na popisu

Užareni telefoni, zatrpani mailovi - tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati stanje u redakciji Večernjeg lista u Mostaru, nakon objave informacije kako idućeg tjedna objavljujemo popis 100 osoba koje su kandidati za Večernjakov pečat. Izbor Osobe godine i ovaj put je izazvao ogromno zanimanje bosanskohercegovačke javnosti, ali je i pokazao koliko se ozbiljno ova manifestacija doživljava u bh. društvu. Teško je i pobrojati koga su sve jučer naši čitatelji predlagali za popis 100 osoba koje su obilježile prošlu godinu.

Prijedlozi čitatelja

Brojna imena liječnika, gospodarstvenika, pa čak i poneki političar našao se na popisu onih koje bi naši čitatelji željeli vidjeti na najpoznatijem popisu u državi. Ipak, do konačne objave trebat će pričekati još nekoliko dana, a onda i službeno počinje glasovanje za osobu koja će ponijeti prestižnu titulu koju dodjeljuje Večernji list - Večernjakov pečat za 2012. godinu. I dok se nastavlja neizvjesnost oko popisa kandidata za Osobu godine u BiH, pripreme za još jednu glamuroznu manifestaciju se nastavljaju. Već ranije smo objavili kako će se središnja manifestacija na kojoj će biti izabrana osoba godine u BiH održati 21. ožujka. Već tradicionalno, manifestacija će se održati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a kao i svake godine, u pripremi su brojna iznenađenja, kao i dolazak visokih uzvanika, točnije, regionalnih lidera. Prvi put otkako se održava Večernjakov pečat pokrovitelji događaja su dvojica predsjednika država. Pokroviteljstvo nad manifestacijom je prihvatio predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, dok je supokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović. I ovaj angažman dvojice predsjednika država dovoljno govori kakav ugled uživa manifestacija Večernjakov pečat.

Dio posla obavljen

Dio posla oko organizacije Pečata već je obavljen. Potpisan je ugovor između Večernjeg lista i BHRT-a, što znači kako će državna televizija i ove godine prenositi glamuroznu manifestaciju iz Mostara. Tijekom potpisivanja ugovora je izraženo zadovoljstvo zbog nastavka suradnje ove dvije medijske kuće, koje je do sada funkcioniralo na visokoj razini. Tom prilikom je direktor BHRT-a Muhamed Bakarević izjavio kako je Večernjakov pečat najrelevantniji izbor za Osobu godine, te kako je interes državne televizije da bude dio ovoga projekta. Za razliku od prijašnjih godina, ovogodišnji Večernjakov pečat će biti emitiran i izvan granica Bosne i Hercegovine. Vodstvo Večernjeg lista BiH je već potpisalo ugovore s pojedinim europskim medijskim kućama koje će također prenositi Večernjakov pečat. Više informacija o tome ćemo uskoro objaviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?