ATP Madrid

Čilić uspješno prošao prvu prepreku, Španjolca Montanesa

'Croatia\'s Marin Cilic returns the ball against Russia\'s Mikhail Youzhny during their ATP tennis BMW Open quarter final match in Munich, southern Germany, on May 4, 2012. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE'
'CHRISTOF STACHE'
08.05.2012.
u 16:02

Marin je svom protivniku uzeo tri servisa iz osam šansi, a Montanes nije iskoristio ni jednu od sedam prilika za obrat.

Marin Čilić (23 godine, 22. igrač svijeta) uspješno je otvorio nastup na Mastersu 1000 u Madridu. Hrvatski je tenisač u prvom kolu tri milijuna eura vrijednog turnira pobijedio Alberta Montanesa, domaćeg tenisača koji je na turnir došao s pozivnicom organizatora (31, 64. na svijetu). Za samo 78 minuta igre Čilić je slavio pobjedu 6:3, 6:3.

Do pobjede je Hrvat došao unatoč katastrofalnom postotku prvog servisa. Čilić je ubacio samo 46 posto prvog servisa u odnosu na Montanesovih 70 posto, no presudio je postotak osvojenih poena na drugom servisu. Međugorac je imao 69 posto (25 od 38), a Montanes 47 posto (8 od 17). Također, ključne su bile prilike za oduzimanje servisa. Marin je svom protivniku uzeo tri servisa iz osam šansi, a Montanes nije iskoristio ni jednu od sedam prilika za obrat.

Bio je to njihov drugi međusobni susret, a Čilić je sad poravnao na 1-1.

U drugom kolu naš će tenisač igrati s osmim nositeljem, Amerikancem Johnom Isnerom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije