Davisov kup

Čilić: Ovo je moja najveća pobjeda u Davisovu kupu

'Croatia\'s tennis player Marin Cilic serves to Argentina\'s David Nalbandian during a Davis Cup quarterfinal match, at Parque Roca stadium in Buenos Aires on April 6, 2012.  AFP PHOTO/DANIEL GARCIA'
'DANIEL GARCIA'
07.04.2012.
u 11:04

SJAJAN AMBIJENT Argentince je bodrilo 15 tisuća navijača, među kojima su bili i igrači River Plate

Četvrtfinalni susret Svjetske skupine Davisova kupa između Argentine i Hrvatske u Buenos Airesu otvoren je sjajnom pobjedom Marina Čilića nad Davidom Nalbandianom s 5:7, 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3.

Karlović brzo izgubio

Da, morao je Marin odigrati svih pet setova i provesti na terenu čak pet sati i osam minuta, ali na kraju je za svoju izvedbu zaslužio čistu peticu.

- Ovo je moja najveća pobjeda u Davisovu kupu i to iz više razloga. Kao prvo, ostvarena je u gostima, u Argentini, gdje publika od svojih tenisača traži maksimum. Kao drugo, postignuta je nakon ozljede - kazao je Čilić.

Marinova je pobjeda za mnoge neočekivana jer se 30-godišnjeg Nalbandiana smatralo velikim favoritom. Dijelom zbog njegova minulog rada u Davisovu kupu (zbog čega je i dobio prednost u odnosu na Monaca), dijelom zbog njegove sve četiri pobjede u prethodnim mečevima s Čilićem. No, Međugorac se nije opterećivao time. Potvrdio je da je napokon sasvim zdrav, da opet uživa u tenisu i da igra jako dobro, na razini igrača iz skupine 20 najboljih na svijetu. Unatoč brojnim neprisiljenim pogreškama.

-   Znam da sam puno griješio, ali vjerovao sam u sebe i to me smirilo. A u završnici sam igrao sve bolje i bolje. Sad se moram dobro odmoriti i pripremiti se za susret parova. Dobro smo pripremljeni i vjerujem da možemo pobijediti - optimističan je bio Čilić.

U drugom dvoboju Juan Martin del Potro je lakše od očekivanoga pobijedio Ivu Karlovića sa 6:2, 7:6 (7), 6:1 i izjednačio ukupni omjer na 1:1.

Prvi argentinski reket nije dao Karloviću previše prostora u meču. Prvi set trajao je samo 30 minuta, veći otpor pružio je Ivo u drugom kada je imao priliku u tie - breaku uzeti set. Ali, slavio je Del Potro. A treću dionicu okončao je sa 6:1.

Mečevi su odigrani pred oko 15 tisuća temperamentnih navijača domaće reprezentacije, među kojima su bili i nogometaši River Plate, predvođeni Davidom Trezeguetom. No, bila je i skupina hrvatskih kibica. U subotu i nedjelju, najavljuju bit će ih i više.

U parovima Marin i Ivo

Danas je na programu susret parova. Iako je izbornik Željko Krajan nominirao Čilića i Lovru Zovka (za domaćina bi trebali zaigrati Nalbandian i Schwank), gotovo je sigurno da ćemo Argentincima suprostaviti najjaču kombinaciju - Čilića i Karlovića.

Karlo se ionako nije previše umorio u pojedinačnom susretu s Del Potrom. Pobijede li Argentince, hrvatski će se tenisači u polufinalu u rujnu sastati s pobjednikom dvoboja između Češke i Srbije. Izglednijim nam se čini gostovanje u Češkoj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije