Tenis

Čilić: I na 1343 metara smo kao doma

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
15.09.2011.
u 10:00

Bilo je na početku problema zbog rjeđeg zraka, pa bismo se dobro zapuhali, ali sada je sasvim u redu, kaže naš prvi reket

Raniji odlazak hrvatskih tenisača u Južnu Afriku pokazao se odličnim potezom. Naši su igrači imali dovoljno vremena za prilagodbu na prilično zanimljive uvjete u kojima će se igrati kvalifikacijski dvoboj za Svjetsku skupinu Davisova kupa.

- Sada se i ovdje u Potchefstroomu, na nadmorskoj visini od 1343 metra, osjećamo kao kod kuće. Bilo je na početku problema zbog rjeđeg zraka, pa bismo se nakon nekoliko izmjena s osnovne linije i trčanja lijevo-desno dobro zapuhali, ali sada je sasvim u redu. Imat ćemo još trening-dva do početka dvoboja u petak, ali možemo zaključiti da je prilagođavanje na ove posebne uvjete uspjelo - kaže prvi hrvatski tenisač Marin Čilić (26. na ATP listi, Dodig je 37.).

Suparnika i izglede Marin je ovako procijenio:

- JAR nema kvalitetu jedne Češke, Švicarske, Australije ili Belgije, koje će ovaj tjedan također igrati u kvalifikacijama, ali moramo biti oprezni. No, vjerujem da će naša kvaliteta ipak presuditi.

Prvi pojedinačni susreti počinju u petak u 10 sati, a tko će igrati bit će odlučeno današnjim ždrijebanjem. (af)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?