Pomoć drugih

Cijena maturalnih radova do 100 KM

maturanti
VL FOTO
23.04.2012.
u 10:17

Izrada radova i ove godine je povećana ponuda za izradom radova, a potražnja je i veća nego što se može zamisliti

Posljednji mjeseci u brojnim školama predstavljaju problem za učenike završnih razreda. Mnoštvo obveza u vezi s maturalnom večeri, popravljanje prosjeka ocjena, izbor fakulteta i pisanje maturalnog rada upravo su ono što opterećuje učenike.

Izrada radova

Maturalni radovi ne zamaraju sve, i ove godine povećana je ponuda za izradom radova, a potražnja je i veća nego što se može zamisliti. Na internetu i brojnim oglasnicima cijene radova su od 50 do 100 konvertibilnih maraka, a onaj koji ih piše navodno zna sve predmete. Tim tragom kontaktirali smo jedan od više brojeva, gdje nam se javila, kako je sama navela, srednjoškolska profesorica, koja je nakon nekoliko minuta razgovora prekinula vezu. Naime inzistirali smo na smanjenju cijene rada koja je 90 KM, jer nam je druga osoba ponudila dosta nižu cijenu.

- Ja vam tu stvarno ne mogu pomoći, pa kada bih svima spuštala cijene od čega bih ja živjela, kazala je ona. Uporno smo joj stali objašnjavati da je ona ipak profesorica, da ima od čega živjeti i da može biti susretljivija. To je bila kap koja je prelila čašu, tako da je razgovor s navodnom profesoricom, naprasno prekinut. U školama koje smo kontaktirali potvrđuju nam da postoji ovaj problem, ali da nije toliko radikalan. - Učenici dosta čitaju i trude se nešto naučiti, 20-ak stranica za maturalni rad nije previše i oni to mogu.

Financijska situacija

Financijska situacija je dosta teška i ne znam tko danas može platiti takve stvari, a budućnost za školovanje onih koji to plaćaju dosta je neizvjesna. Ipak i pojedini učenici smatraju da bi mentorstvo profesora trebalo biti na jednoj višoj razini. - Previše je obveza u posljednjim danima, a izbor fakulteta zasigurno je jedan od najvećih. Želja nam je da nam profesori olakšaju i što bolje nas pripreme za predstojeće dane, kažu nam maturanti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?