Noć na Velebitu

Cijeli dan i noć po olujnoj buri i snijegu lutao Velebitom i preživio!

gss zadar, velebit
Foto: GSS
1/4
14.12.2010.
u 12:10

Oko 9 sati muškarac je pronađen u pothlađenom stanju i s lakšim ogrebotinama po cijelom tijelu. Prevezen je u Opću bolnicu Zadar

Gorska služba spašavanja izvijestila je jučer o pronalasku mještanina Maričića s područja Obrovca.

- U nedjelju,12. prosinca u 15.40 sati, HGSS Zadar zaprimila je dojavu iz Županijskog centra 112 o izgubljenom 53-godišnjaku iz zaseoka Maričići na području Obrovca. Pretpostavka je bila da se nestali uputio prema Velebitu na kojem su toga dana bili nemilosrdni vremenski uvjeti, odnosno jaka bura i snijeg, te se stoga ekipa gorskih spašavatelja odmah uputila na teren. Međutim, ubrzo je pala noć, a velik dio terena je minski sumnjiv, pa su spašavatelji morali izraditi plan za daljnju potragu u ranim jutarnjim satima. Tako je već u 6.30 sati potraga nastavljena u suradnji s lokalnim stanovništvom, a nedugo potom, oko 9 sati, muškarac je pronađen u pothlađenom stanju i s lakšim ogrebotinama po cijelom tijelu. Prevezen je u Opću bolnicu Zadar na daljnju skrb - istakli su u priopćenju iz GSS-a, a tajnik GSS-a Davor Divković nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da se 53-godišnjak u biti sam vratio svojoj kući.

- Prema informacijama koje sam dobio, muškarac je bio oskudno odjeven, možda je imao samo majicu ili košulju, a Velebit je bura ohladila možda i do minus deset stupnjeva. Bio je i snijeg. Vjerojatno se spasio jer se stalno kretao - rekao nam je Davor Divković.

Potragu za 53-godišnjakom potvrdila nam je i zadarska policija iz koje su također potvrdili da se nakon dva dana vratio kući. Policija je naglasila da je nestanak muškarca iz Maričića kod Obrovca bio prijavljivan i u siječnju 2006. godine te u siječnju 2009. godine, no da se svaki put sam spustio s Velebita.

U obitelji 53-godišnjaka koji se, kako nam je rečeno, bavi stočarstvom na Velebitu, rekli su nam tek da se nalazi u bolnici. Sve ostalo nisu htjeli komentirati.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije