Privatizacija

Četvrtina milijuna ide za obveze radnicima

Ante Markič
Vl foto
05.05.2010.
u 13:16

Kupac dijela imovine posuške tvrtke DP Polivinil je Tehno Uni-invest također iz Posušja, a ta tvrtka je na dražbi ponudila 258.500 maraka

Agencija za privatizaciju Zapadnohercegovačke župnije ovih je dana ostvarila još jednu uspješnu prodaju. Riječ je o dijelu imovine koja je bila u vlasništvu tvrtke DP Polivinil iz Posušja. Prodaja je izvršena dražbom tako da je imovina postigla za deset posto veću cijenu od početne.

Neisplaćeni doprinosi

Prema riječima Ante Markića, direktora Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije, na dražbu su se prijavila četiri potencijalna kupca, a najviše je ponudila tvrtka Tehno Uni-invest, također iz Posušja. Ova tvrtka je za imovinu DP Polivinila ponudila 258.500 maraka, što je za 23.500 maraka više od početne cijene. -Sva sredstva ostvarena prodajom imovine poduzeća namijenjena su za izmirenje ranijih obveza. Prvenstveno se tu radi o neizmirenim obvezama prema radnicima - kazao je Markić. U te obveze spadaju i neisplaćeni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje koje je poduzeće ostalo dužno bivšim radnicima. Markić je naglasio da sva sredstva od prodaje imovine idu poduzeću iz razloga jer se radi o maloj privatizaciji. Pored prodaje imovine DP Polivinila

Soko Vil ima kupca

Agencija za privatizaciju bi uskoro trebala potpisati ugovor o prodaji poduzeća Soko Vil iz Ljubuškog. Naime, kako doznajemo, za ovo poduzeće je zainteresirana jedna tvrtka iz Ljubuškog, a za potpisivanje konačnog ugovora čeka se samo jamstvo banke koja je obvezna da bi u Agenciji za privatizaciju bili sigurni da će kupac izmiriti obveze prema bivšim radnicima. Iz agencije se nadaju da bi jamstvo moglo stići još u ovom tjednu te da će ugovor biti skoro potpisan. Važno je spomenuti da će u ovom poduzeću doći do prenamjene temeljne djelatnosti. U tijeku je i ponovljeni tender za hotel Grude. Naime, tender ostaje otvoren do 18. svibnja, a za sada, kako tvrde iz agencije, nema ozbiljnijih upita kupaca te se nadaju da će se do isteka natječaja netko javiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?