Sajam gospodarstva

Četiri premijera će poslati europsku poruku iz Mostara

Milanović
08.04.2013.
u 09:24

EU ovogodišnja je zemlja partner Sajma gospodarstva u Mostaru, te će manifestaciju svečano otvoriti veleposlanik Europske unije u BiH Peter Sorensen

Osim gospodarstvenika, Mostarski sajam je i prvorazredni politički događaj jer je on uvijek bio mjesto susreta brojnih političkih dužnosnika. S njegove govornice odaslane su vrlo važne političke poruke za cijelu regiju.

Susret premijera

I ove godine Mostarski sajam bit će mjesto koje će okupiti najveće dužnosnike iz zemalja regije (četiri premijera) i Europske unije. Prvi put će četvorica premijera iz regije sudjelovati na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2013. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, hrvatski premijer Zoran Milanović, predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Crne Gore Milo Đukanović obratit će se na otvaranju ove gospodarske manifestacije. Premijere, kao i gospodarstvenike, na ovome sajmu okuplja Europska unija, koja je ove godine pokrovitelj gospodarske manifestacije. Predviđen je i kraći susret premijera u utorak prije same manifestacije na kojem će premijeri razmijeniti mišljenja oko gospodarske, ali i političke situacije u regiji. Činjenica da su se sva četiri premijera odazvala, dovoljno govori o kakvom se gospodarskom događaju radi, odnosno da je Sajam gospodarstva Mostar postao jedan od najjačih događaja ove vrste u regiji. Budući da je partner ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru Europska unija, a na otvaranju će prisustvovati i njeni predstavnici u BiH, te će se prisutnima na samom otvaranju sajma obratiti veleposlanik EU-a Peter Sorensen, očekuju se i određene poruke koje će pomoći ulasku zemalja ove regije u Europsku uniju.

Suradnja


Hrvatska će to napraviti prva te će u veliku obitelj zakoračiti 1. srpnja. Ulaskom RH u EU i BiH, Crna Gora i Srbija su korak bliže stupanju u europsku obitelj. Sajam je svako prilika i domaćim gospodarstvenicima da sklope suradnju s tvrtkama iz Europske unije te na taj način prošire svoje poslove. Inače, ovogodišnji sajam svoja vrata službeno otvara u utorak u 11 sati. Očekuje se više od 80.000 posjetitelja, svoje proizvode će predstaviti oko 800 izlagača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?