INTERVJU

Četiri federalne jedinice u BiH ne znače isto što i treći entitet

\'Bosnia\'s new Prime Minister Vjekoslav Bevanda speaks during interview with Reuters in his office in Sarajevo February 21, 2012. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: POLITICS)\'
Rueters/PIXSELL
15.07.2013.
u 10:54

Učinit ćemo sve da se za popis pučanstva angažiraju svi kako bi se prijavio što je moguće veći broj ljudi jer će o rezultatima ovisiti brojni procesi u budućnosti ove zemlje

Nakon kraće stanke Vijeće ministara nastavilo je s radom u Sarajevu. Dok se BiH nastavlja valjati u političkom blatu, dogodio se ulazak Hrvatske u EU i prvi posjet predsjednika Ive Josipovića u BiH nakon toga događaja.

Kako ste doživjeli ovaj posjet i poruke koje je uputio predsjednik Josipović?

Imao sam čast biti domaćin na radnoj večeri s gospodinom Josipovićem. Najvažnije je da se radi o kontinuitetu dobronamjernosti gospodina Josipovića, a što se očituje kroz izjave koje šalje prema institucijama Bosne i Hercegovine. Mogu, uistinu iznijeti najpozitivnije ocjene. No, jednako tako, očekujem da će Hrvatska kao jamac Daytonskog sporazuma imati snažniji angažman u pogledu ukupnog napretka BiH, te razumijevanja položaja hrvatskog naroda.

Je li Hrvatska, kako to neki tumače, na izvjestan način napustila ovu regiju s ulaskom u EU?

Mislim da nije, ali će se fokus stvari malo pomaknuti. Ja razumijem da je Hrvatska bila preokupirana u zadnjim mjesecima s ovim aktivnostima, ali očekujem da će od jeseni taj angažman prema BiH biti puno snažniji.

Predsjednik Josipović nedavno je rekao da tri entiteta nisu sretno rješenje, a vaša stranka zagovara četiri...

Pa četiri federalne jedinice nisu treći entitet. Bio sam s gospodinom Josipovićem, ali uistinu nismo spominjali ovo o čemu govorite.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?