BALET

Čarobni doživljaj koji će se još dugo pamtiti

Balet
Stojan Lasić
06.06.2013.
u 13:01

Veoma sam ponosna da se vidi i cijeni to što skupa djeca, roditelji i ja radimo u ovom gradu - Arleta Ćehić

Već četvrtu godinu zaredom baletna škola Arabesque iz Mostara organizirala je koncert pod nazivom “Naša djeca plešu klasični balet”. Za koncert je najzaslužnija profesorica Arleta Ćehić, inače voditeljica Arabesquea. Pored aktivnog bavljenja baletom, ali i flamenkom, Ćehić je profesorica likovnih umjetnosti, akademska kiparica.

Predivan doživljaj

Gosti programa održanog u prepunoj Kosači bili su mladi likovni umjetnici iz Mostara, Sarajeva, Bugojna i Zagreba, vokalne solistice, te učenici Muzičke i Glazbene škole iz Mostara. Koncert je bio prezentacija vještina mostarske djece gdje se prožimala baletna, likovna, glazbena i dramska umjetnost. Voditelj koncerta bio je prvak HNK Mostar glumac Velimir Pšeničnik Njirić. Bio je ovo, uistinu, čarobni doživljaj koji će se još dugo pamtiti u ovom gradu.

Klasično savršenstvo


- Veoma sam ponosna da se vidi i cijeni to što skupa djeca, roditelji i ja radimo u ovom gradu. Svaki naš dosadašnji koncert je komprimiran visokom kvalitetom talentirane djece i mladeži, koji nosi jasnu poruku ovom lijepom gradu: najljepši smo kada smo skupa na jednoj pozornici. Kod mene su od samog početka na jednoj pozornici djeca i mladež sa svih strana grada Mostara – ne zbog propagande, već iz dubokog uvjerenja. A kada ta ljepota odiše znanjem i visokom kvalitetom interpretacije, onda je to za taj trenutak klasično savršeno. Ponosna sam na svoje učenice, na mlade talente iz drugih područja umjetnosti kojih ima u ovom gradu. Koncert je i svojevrstan doprinos njihovoj nadi i ustrajnosti na nimalo lakom umjetničkom putu - riječi su voditeljice Arabesque Arlete Ćehić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?