ENGLESKA - ALŽIR 0:0

Capellu za 64. rođendan samo bod i razočaravajuća igra

Engleska Alžir (1)
Foto: AFP
1/13
18.06.2010.
u 22:23

Frank Lampard zapucao je u prvom poluvremenu jedinu šansu za Engleze.

Umjesto da u drugoj utakmici podignu formu, Englezi su krenuli u suprotnom smjeru i protiv Alžira odigrali najgoru utakmicu u Capellovu mandatu. I to baš na izbornikov 64. rođendan te pred očima prinčeva Harryja i Williama koji su radi Albiona došli u Cape Town. Ovakvi Englezi ne mogu i ne bi smjeli biti svjetski prvaci jer su – negledljivi.

Jednostavno je nevjerojatno da tako skupocjena momčad, s ponajvećim svjetskim trenerom, ne može pronaći nijednu pukotinu u obrani 30. reprezentacije sa svjetske rang-liste koja usto ne spada ni među najbolje afričke sastave.

– Nismo bili dovoljno agresivni niti smo brzo oduzimali loptu suparniku. Razočarani smo, a sada je pritisak još veći – kazao je kapetan Engleza Steven Gerrard.

Slavljenik spuštenoga nosa Fabio Capello najavljuje promjenu načina igre.

– Moramo pokušati nešto novo. Neće biti problem motivirati igrače za utakmicu sa Slovenijom, svi oni dobro znaju koliko je ona važna. Nakon te utakmice imat ćemo razloga slaviti – kazao je Capello.

Samo jednom u cijeloj utakmici Englezi su došli u izglednu šansu jer se lopta slučajno odbila do Lamparda, a on je ljevicom sa 11 metara pucao ravno u alžirskog vratara. Pustinjske lisice, s klupe vođene Mudracom (to je nadimak izbornika Saadanea), namjestile su zamku Fabijevim razvikanim zvijezdama, pa je tako ključni čovjek Engleza Wayne Rooney bio potpuno izvan utakmice. A kad nema Rooneyja, nema ni opasnosti za suparničkog vratara.

I nije ni čudno što su navijači izviždali Engleze kad su izlazili s travnjaka. Naravno da je Rooney odmah reagirao i cinično poručio publici:

– Lijepo je vidjeti kada ti vlastiti navijači zvižde!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?