Statistika

Čak 81% Norvežana dnevno surfa internetom, a Hrvata tek 40%

internet
Reuters
07.01.2011.
u 08:00

Hrvatska je još uvijek ispod EU prosjeka po korištenju interneta, 54% ljudi koristi ga jednom u tri mjeseca, a u EU jednom tjedno 65%

Hrvatska je još uvijek ispod prosjeka Europske unije kada je riječ o korištenju interneta. Naime, internet je osvojio polovicu stanovnika Europske unije, i 53 posto stanovnika surfa internetom svaki dan, dok jednom u tjedan dana prosječno u EU surfa 65 posto ljudi.

U Hrvatskoj je tek 40 posto korisnika na netu svakodnevno, dok je, primjerice, Norveška daleko odmakla i 81 posto korisnika internetom se služi svaki dan. Usto se širokopojasni pristup udvostručio od 2006. do 2010., podaci su Eurostata. Od 30 posto kućanstava koja su imala broadband pristup internetu, u 2010. takav pristup ima 61 posto europskih kućanstava. Kada se radi o korisnicima, najveći fanovi interneta u dobi su od 16 do 24 godine, čak 90 posto njih koristi se internetom, dok je najmanje onih između 55 i 74 godine, tek 37 posto.

Visoko obrazovanje proporcionalno je korištenju interneta. Internetom se služi 90 posto visokoobrazovanih. Muškarci još vode, njih je 68 posto na internetu, dok je 62 posto žena sklono surfanju virtualnom mrežom. Polovica korisnika interneta u EU 27 na internetu traži informacije od javnih službi, a najveći postotak ih je u Danskoj. Čak 60 posto korisnika koristi internet za shopping, a najviše ih je u Velikoj Britaniji, čak 79 posto.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?