nema tremu

Čačić: Prošao sam kroz Cazin i Bihać, ne bojim se Maribora

'25.07.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - PFC Ludogorec Razgrad. Ante Cacic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
20.08.2012.
u 07:12

O PROTIVNIKU Slovenci su i te kako ozbiljan suparnik, sa značajnom prednošću – nisu favoriti i potpuno rasterećeni ulaze u te utakmice, oni su već u europskoj ligi – kaže Dinamov strateg

Dinamov trener Ante Čačić uoči utakmice života, protiv Maribora u 4. pretkolu Lige prvaka ne podliježe euforiji iako je iza njega niz neporaženosti s plavima od čak 28 utakmica. Upravo je skinuo zadarski urok, prvi put pobijedivši Zadrane u Stanovima, a sada kreće operacija Maribor.

Uzlazna putanja

– Je li mi ovo najveća utakmica karijere? Ma, znate, ja sam u karijeri prošao sve i svašta, pa ako sam neokrznut prošao kroz Cazin, Bihać ili Ljubiju, kako ću onda imati tremu protiv Maribora ili strahovati od Londona ili Pariza! – govori sjajno raspoloženi Čačić.

Dinamova momčad očito je u uzlaznoj putanji forme, slično kao i prošle godine u ovo doba, uoči sraza s Malmöom u Zagrebu. Na žalost, ta briljantna pobjeda 4:1 u Maksimiru bila je i posljednja velika Dinamova utakmica u 2011. godini. Od kraja kolovoza do prosinca samo su gutali gorke pilule...

– Maribor? Ne pada mi na pamet podcjenjivati suparnika. Slovenci su i te kako ozbiljan suparnik, sa značajnom prednošću – nisu favoriti i potpuno rasterećeni ulaze u te utakmice. Oni su već u Europskoj ligi i sve što naprave povrh toga bit će im velika nagrada – ističe Čačić.

Svojedobno je kao trener Zadra vodio momčad protiv petrinjske Mladosti za koju je u proljeće 1990. godine igrao Zlatko Zahovič, tada posuđeni igrač Partizana.

– Sjećam ga se, bio je već tada odličan igrač. Sada je sjajan sportski djelatnik. Sve što je napravio s Mariborom služi mu na čast – kaže Čačić.

Sammir je opet glavna tema u Dinamu – sjajan protiv Splita, još bolji u Zadru. Forma za Štimčev poziv?

– Sammirova forma očito je u uzlaznoj putanji, i on ispod ovoga ne smije ići. A poziv u reprezentaciju ovisi samo o njemu. I nije bitno tko što govori o njemu, najbolje je da Sammir nastavi govoriti na terenu, a izbornik će to prepoznati – kaže Dinamov trener.

Razgovarali ste sa Štimcem?

Odlaze u izolaciju

– Čuli smo se kada je stupio na dužnost. Rekao sam mu – slobodno me nazovi, ja sam ti na raspolaganju za bilo kakvu informaciju – zaključio je Čačić.

Prvi Ante na Dinamovoj klupi u 101 godinu kluba još uvijek u Maksimiru nije igrao pred punim stadionom. Vrijeme je da i njega publika napokon nagradi i protiv Maribora ponovi atmosferu kao protiv Malmöa. U takvom ambijentu i Sammir opet može biti kao Lamza protiv Eintrachta. Čini se kako Čačić i nema previše dvojbi oko sastava. Iznenada se nametnuo Duje Čop i "pretekao" Fatosa Beqiraja, dok će stoperski par činiti Tonel i Šimunić. Skupa imaju 66 godina i bezbroj ovakvih utakmica u nogama.

Dinamovi nogometaši u ponedjeljak će odraditi dva zatvorena treninga, a u utorak navečer povući će se u izolaciju hotela Vila Tina. Mariborčani će istu večer u Maksimiru odraditi trening, te napustiti Zagreb i preseliti se u Terme Čatež, gdje će ostati do nekoliko sati prije utakmice.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

CA
canajisraM
19:10 22.08.2012.

'Ajdmo plavi ......ima da ih nema !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije