Dan pobjede

Budnicom ulicama Knina počelo obilježavanje 17. obljetnice Oluje

knin (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/12
05.08.2012.
u 09:53

Zvonjavom kninskih crkvenih zvona u 9.43 sati obilježen je ulazak pripadnika hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja.

U Kninu je započelo svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja te 17. obljetnice Oluje.

Slavlje je počelo budnicom ulicama grada Knina, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika hrvatske pobjede Oluja 95. na kninskom trgu Ante Starčevića.

Zvonjavom kninskih crkvenih zvona u 9.43 sati obilježen je ulazak pripadnika hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja.

U 9.44 sati stijeg Republike Hrvatske na kninskoj tvrđavi podigli su pripadnici 4. i 7. gardijske brigade Ivan Mikulić i Dražen Šantić. Nakon podizanja stijega kninsku tvrđavu preletio je MiG 21.

- Čast mi je, ali sam i neizmjerno tužan zbog generala Ante Gotovine te naših zapovjednika koji su u zatvoru i koje pozdravljam. Drago mi je što su me moje kolege izabrale za ovu čast - rekao je nakon podizanja zastave Ivan Mikulić, a Dražen Šantić nadovezao se riječima:

- Veliki ponos i veliko priznanje mi je to što su me moji prijatelji i suborci izabrali da podignem ovu zastavu. Želim reći da su mnogi drugi suborci koji su mogli biti ovdje umjesto mene možda i zaslužniji. Ali eto izabrali su mene i hvala im na tome.

Uoči podizanja zastave nakratko je svijest izgubila uslijed velike vrućine i emocija Sanela Babić, kćer poginulog branitelja. U pomoć su joj odmah priskočili ministri Mirando Mrsić i Rajko Ostojić.

Spomenimo i kako su na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj braniteljske udruge Domovinskog rata odale počast i položile vijence povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Vijence su položili na Zidu boli, Centralnom križu i grobu dr. Franje Tuđmana.

Dan ranije su zapovjednike iz Domovinskog rata na kninskoj tvrđavi pozdravili predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Sabora Josip Leko.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije