ZLATKO LAGUMDŽIJA:

Budimir ili Kebo će odgovarati za ostavku Radivojevića

Lagumdžija
VL FOTO
09.07.2012.
u 09:39

Predsjednik SDP-a poručio kako će rekonstrukcija vlasti će biti gotova do kraja srpnja

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da je prikupljanje dvotrećinske većine, odnosno 66 glasova u Zastupničkom domu za smjenu predsjednika i dopredsjednika Federacije tehničko pitanje, a da je sada najvažnije da sudovi “u idućih nekoliko dana“ daju odgovarajuće ocjene vezano za događaje oko rekonstrukcije vlasti. Gostujući u programu televizije OBN Lagumdžija je kazao kako će rekonstrukcija federalne Vlade biti završena do kraja ovog mjeseca.

Poštovati odluke

SDP će, kaže Lagumdžija, poštivati odluke mjerodavnih sudova, bez obzira kakve one bile. Ipak, uopće ne dvoji da su potezi predsjednika FBiH i čelništva SDA vezano za navodnu ostavku ministra Desnice Radivojevića nezakoniti. -Netko će morati odgovarati. Ili gospodin Budimir ili gospodin Radivojević, poručuje je Lagumdžija. Prvi čovjek SDP-a se nada i vjeruje da će sudska tijela vrlo brzo odlučiti o žalbama koje su im dostavljene. Dodao je i kako vjeruje da će NS Radom za boljitak biti dio nove parlamentarne većine te da će sudjelovati i u radu Vlade, ali ne u hrvatskoj kvoti ministara. Potpuno je uvjeren u uspjeh nove vladajuće koalicije. -Mi s Čovićem i Radončićem imamo jasno definiran program kako ući u obračun s ekonomskim i socijalnim problemima i njih dvojica su očigledno sada zainteresirani, naročito s iskustvom iz oporbe, da se nešto napravi, da i oni pokažu da ova vladajuća većina u kojoj smo svi mi, može dati neki rezultat. Ja zato imam povjerenje u ovo što radimo, kazao je Lagumdžija, napominjući da njegov sporazum s Čovićem znači i početak mirenja građanskog i nacionalnog u BiH. Govoreći o propasti platforme Lagumdžija je kazao da je do toga došlo jer se SDA i HSP nisu pridržavali onoga što je tim dokumentom bilo predviđeno. -Očito je SDA navikla da kad formiraš vlast možeš biti sam sebi oporba. Zakovan si za fotelje i nitko ti ništa ne može, a odgovornost prepusti nekome drugom. Sad je to prekinuto, kaže Lagumdžija.

Problem riječi i djela

U slučaju HSP-a, tvrdi predsjednik SDP-a, postoji problem riječi i djela. Podsjetio je da nekoliko zakonskih propisa u federalnom Parlamentu “malo blokira Stranka demokratske akcije, malo blokira HSP“. Kazao je da je problem bio i unutarnji sukob u HSP-u te zaključio kako ta stranka u proteklih godinu dana nije uspjela napraviti veći prodor u svoje potencijalno biračko tijelo. Na kraju se vrlo pohvalno izrazio o suradnji s hrvatskom vladom i potpori koju BiH ima od hrvatskog premijera Zorana Milanovića i šefice hrvatske diplomacije Vesne Pusić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?