Veliko slavlje

Brođani u Europu s europskim putnikom Handelom

proslava u Brodu (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
30.06.2013.
u 22:20

Na središnjem gradskom trgu Korzu tristotinjak folkloraša s građanima je zaplesalo milenijsko šetano kolo, a Dječje kazalište izvelo je predstavu "Začarani violinist"

Proslava ulazska Hrvatske u Europsku uniju u Slavonskom Brodu kao jednom od najvećih pograničnih gradova EU protekla je u znaku koncerta klasične glazbe "S Handlom u Europu" u prepunoj Crkvi Presvetog Trojstva. Tenor Krešimir Špicer i orguljaš Mario Penzar s pratnjom priuštili su Brođanima užitak slušanja barokne glazbe. Koncert kakav se ne čuje često bio je na pravoj europskoj razini, a posjetitelji su zadovoljno komentirali kako su im te arije već bile negdje u ušima i kako su ih čuli u nekoj reklami ili sapunici.

– Handel je moj omiljeni kompozitor, a usto i veliki putnik, čovjek koji je u svoje vrijeme jako dobro poznavao cijelu Europu. Mislim da je to bila jedna zanimljiva poveznica. Glazba stara nekoliko stoljeća još uvijek je jako prisutna, i to upravo zbog svoje kvalitete – rekao je Krešimir Špicer. Na središnjem gradskom trgu Korzu tristotinjak folkloraša s građanima je zaplesalo milenijsko šetano kolo, a Dječje kazalište izvelo je predstavu "Začarani violinist".

>> UŽIVO Gradišćanski Hrvati na proslavi: Ovo čekamo 23 godine!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?