Boks

Briggs teturao ringom nakon što ga je Vitalij Kličko pretukao i obranio WBC naslov

Vitali Kličko
Reuters
17.10.2010.
u 01:03

Shannon “The Cannon” Briggs (38) nova je žrtva braće Kličko. U svojoj petoj uzastopnoj obrani pojasa svjetskog prvaka po WBC verziji, Vitalij Kličko (39) utišao je “Top iz Brooklyna”.

Visoki Ukrajinac školski je pretukao svjetskog rekordera po broju pobjeda nokautom u prvoj rundi (30), ali nije podebljao svoj rekord – najveći postotak pobjeda prekidom (41 pobjeda, 38 nokautom).

 

U meču održanom u prepunoj O2 Areni u Hamburgu (15.000), uz spektakularnu produkciju, spektakularnog boksa nismo vidjeli jer za spektakl su potrebna dvojica. A Vitalij Kličko doslovno se poigravao s američkim teškašem. Moćne psihe i samokontrole, svjetski je prvak boksao dovoljno oprezno da ne naleti na kakav zalutali metak, ali i dovoljno ubojito da dominira. Briggs je imao 20 kg mišića viška, sa 120 kg bio je prespor, pa je postao još jedan od onih koji je Vitaliju ušao u ring samo da bi zaradio novac, ali ne i poštovanje boksačkih znalaca. Kličko je suparnika razbio desnim direktima, a nevjerojatno je što je Briggs istrpio u 10. i 12. rundi. Teturao je ringom i srčano primao udarce nastojeći ostati na nogama, u čemu je i uspio, no nakon ovakvih batina zacijelo ga čeka zabrana boksanja na neko vrijeme.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?