Serijski ubojica

Brazilska liječnica pod sumnjom da je usmrtila 300 pacijenata

bolnica
Waltraud Grubitzsch / PIXSELL
27.03.2013.
u 07:40

Direktorica bolnice Virginia Soares de Souza je optužena da je isključivala kisik ljudima koji su bili na aparatima za održavanje života te da je davala smrtonosne doze lijekova koji opuštaju mišiće u bolnici u Coritibi.

Brazilska liječnica, koja je već optužena za ubojstvo sedam pacijenata, je pod istragom za gotovo 300 drugih slučajeva smrti, izvijestile su brazilske zdravstvene vlasti, piše Guardian.

Pokaže li se da su optužbe točne, to bi mogao biti jedan od najgorih slučajeva serijskog ubojice u svijetu. Direktorica bolnice Virginia Soares de Souza je optužena da je isključivala kisik ljudima koji su bili na aparatima za održavanje života te da je davala smrtonosne doze lijekova koji opuštaju mišiće u bolnici u Coritibi.

"Svi su umrli na isti način"

Zajedno sa još tri liječnika i medicinskom sestrom Soares je uhićena u veljači pod sumnjom da su sudjelovali u uroti. Navodno će još tri djelatnika bolnice biti optuženi u ovom slučaju. Optuženica negira svoju krivnju za smrt sedam pacijenata koje joj se stavljaju na teret. Brazilsko Ministarstvo zdravstva je upozorilo da bi broj žrtava mogao biti mnogo veći nakon što su analizirali podatke iz 1700 bolnica u posljednjih sedam godina.

Voditelj istražiteljskog tima ministarstva Mario Lobato rekao je da zasad ima najmanje 20 sumnjivih slučajeva te da bi ih moglo biti još čak 300. Pacijenti su umirali kada bi bila smanjena razina kisika u respiratorima ili bi im ubrizgali lijek Pavulun koji opušta mišiće. - Svi su umrli na isti način, vidimo povezanost između lijeka i smrti kao i vremena u kojem su umrli - rekao je Lobato. Neke od navodnih žrtava su čak bile i pri svijesti te su pričale kratko prije smrti.

Odvjetnici tvrda da se sve može objasniti medicinskim procedurama

Odvjetnici tvrde da je Souza nevina i da će dokazati da se sve može objasniti propisanim medicinskim procedurama. Optuženi su pušteni na slobodu uz jamčevinu. Ukoliko svi slučajevi budu potvrđeni, broj koje je ubila brazilska liječnice bio bi veći od broja žrtava najgoreg poznatog serijskog ubojice Harolda Shipmana. Britanski liječnik je 2004. godine osuđen za ubojstvo 15 pacijenata, a navodno je odgovoran za smrt njih još 260.

>>Ubio se serijski ubojica: Sve njegove žrtve još nisu pronašli

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije