haaški tužitelj

Brammertz: Uvjeren sam da će Karadžić i Mladić biti osuđeni

serge brammertz (1)
Boris Scitar/PIXSELL
09.10.2013.
u 13:57

– Uvjeren sam da će Tribunal nastaviti rad i 2015. Upravo smo podnijeli prijedlog proračuna za sljedeće dvije godine, 2014. i 2015., i ne očekujem nikakve probleme u vezi s tim – rekao je Brammertz

U intervjuu agenciji Anadolija koju prenose brojni mediji u Srbiji glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izjavio je da će Tribunal u Haagu raditi i u 2015. te izrazio uvjerenje da će Radovan Karadžić i Ratko Mladić biti osuđeni za genocid.

– Uvjeren sam da će Tribunal nastaviti rad i 2015. Upravo smo podnijeli prijedlog proračuna za sljedeće dvije godine, 2014. i 2015., i ne očekujem nikakve probleme u vezi s tim. Osobno, potpuno sam uvjeren da ćemo dobiti vrijeme koje nam je potrebno za okončanje preostalih suđenja – rekao je Brammertz za trodnevnog posjeta Sarajevu dodajući kako je važno i da optuženi imaju dovoljno vremena za iznošenje svoje obrane. Brammertz je uvjeren kako će dokazi izneseni protiv Radovana Karadžića i Ratka Mladića biti dovoljni da oni budu osuđeni za genocid.

– No, suci moraju donijeti svoju odluku. Ja čvrsto vjerujem da su ti dokazi dovoljni, ali vidjeli smo i u nedavnoj prošlosti da su ponekad odluke iznenađujuće – rekao je glavni haaški tužitelj, a komentirajući zahtjev Radovana Karadžića za pokretanje istrage protiv Carle del Ponte zbog, prema Karadžiću, nepoštovanja suda, rekao je da će odluku o tome donijeti suci nakon što prouče slučaj.  

>> Uroti usprkos, Meron je sudac koji će u Haagu 'ugasiti svjetlo' 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije