INTERVJU

Braća Šimići su imala pomoć ljudi iz policije

Zoran Galić
23.07.2013.
u 09:57

Vodimo istrage protiv većeg broja policijskih službenika iz više ustrojbenih postrojbi MUP-a. Te policijske službenike dovodimo u vezu s izvršenjem raznih koruptivnih kaznenih djela

Zoran Galić ponovno je izabran za ravnatelja policije u Zapadnohercegovačkoj županiji. U intervju za Večernji list govori o motivima za ponovno kandidiranje na ovo mjesto, kao i o planovima koje planira napraviti u idućem razdoblju. Najavljuje još oštriji obračun s kriminalom i korupcijom u ovoj županiji, a braći Šimić koji su mu spremali likvidaciju poručuje kako ih se ne boji te da ih čeka kada iziđu.

Ponovno ste izabrani za ravnatelja policije u ZHŽ-u. Što planirate napraviti u sljedećem mandatu?

Reizbor na mjesto policijskog ravnatelja velika je čast, ali i priznanje za dosadašnji rad i potvrda ispravnosti pravca koji sam zacrtao na početku svoga prvog mandata, a koji se može opisati s dvije riječi – Nema nedodirljivih! U novom mandatu policija sa mnom na čelu nastavit će, s istom odlučnošću, boriti se protiv svih vidova kriminaliteta, a i nadalje ćemo, uz redovite aktivnosti, provoditi i brojne akcije kako bismo održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa. Naravno, i u ovom, kao i u prethodnom mandatu, zahtijevat ću od policijskih službenika poštivanje najviših profesionalnih standarda u radu te dolično ponašanje u službi i izvan nje.

Što Vas je uopće motiviralo da se ponovno kandidirate budući da znamo kako ste tijekom rada bili izloženi brojnim neugodnostima, pa čak i prijetnjama likvidacijom?

Rad u policiji moj je životni poziv, a karakteran čovjek ne odriče se svog životnog poziva zbog neugodnosti koje on donosi. I moram vas ispraviti. Meni nitko nije prijetio likvidacijom i ne vjerujem da bi se bilo tko takvo što usudio. Braća Šimić uhićena su temeljem dokaza da su naručili moju likvidaciju, a ne zbog nekih prijetnji. Te dokaze prikupili su Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) i Federalna uprava policije (FUP), i ti dokazi govore da su pripreme za moju likvidaciju bile u punom tijeku.


Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?