OBITELJ ZELENIKA

Braća i sestre Marija, Ivana, Ilija i Mirko osvojili preko 100 medalja

zelenika
Miro Bošnjak
13.07.2010.
u 08:14

Djeca treniraju u Rodoču i mi ih svakodnevno odvozimo i dovozimo, zaključuje Miro, otac ovih sportaša

Rijetko se tko može pohvaliti da u svojoj riznici ima više od sto medalja, diploma i priznanja za sportske uspjehe. No, u obitelji Zelenika iz širokobriješkog naselja Jare - medalje, pokali i priznanja osvojeni u džudu, prekrili su zidove obiteljskog doma.

Medalje sa svih turnira

Nisku brojnih trofeja nanizali su braća i sestre Zelenika. Njih četvero, od ukupno petero djece, aktivni su i vrlo uspješni u sportu koji su zavoljeli učeći prve korake i poteze od svoje prve trenerice Ivane Čović-Stanić. Marija, Ivana, Ilija i Mirko već nekoliko godina istaknuti su članovi Džudo kluba Borsa iz Mostara.

Zajedno sa sadašnjim trenerom Željkom Zadrom nižu uspjehe i u pravilu gotovo sa svih natjecanja vraćaju se s najvišim plasmanima.

Tako je bilo i na nedavnom međunarodnom Kupu Jadrana u Splitu. Na tom natjecanju u konkurenciji od više od tisuću natjecatelja Marija je osvojila dvije zlatne medalje u kategoriji do -32 kg i – 36 kilograma. Sličan uspjeh imala je i na brojnim drugim turnirima i nastupima. Kitila se zlatnim medaljama na božićnom i uskrsnom turniru u Splitu. Bila je najbolja u Novoj Biloj, Vitezu, Dubrovniku, Solinu.

Na tim nastupima najbolji u svojim kategorijama bili su i Ivana. Mirko, ništa lošiji nije bio ni Ilija. Sve uspjehe i rezultati koje postižu braća i sestre Zelenika teško je nabrojati.

Zaista iza sebe imaju dosta uspjeha i osvojenih medalja.

Ponos svojih roditelja

Bez obzira što su vrlo uspješni, nama njihovim roditeljima je najbitnije da su u sportu, da su u zdravom okruženju. Njihovi nastupi nas dosta i financijski opterećuju ali kada je njima drago i kada ih sport veseli, učinit ćemo sve da u njemu ostanu i traže svoje zadovoljstvo.

Eto, na svu sreću imaju i dobre rezultate, pa smo time još i zadovoljniji, kazao nam je otac Miro Zelenika koji zajedno sa svojom suprugom se brine o njihovom svakodnevnom radu, učenju i treningu, te dodaje.

Djeca treniraju u Rodoču i mi ih svakodnevno odvozimo i dovozimo, zaključuje Miro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?