NOVI ZASTOJ

Bošnjaci stavili veto na izbor nove Vlade RS-a

skupština RS
VL FOTO
04.01.2011.
u 16:36

Predsjednik Bošnjačkog kluba Mujo Hadžiomerović kazao je da nije ispoštovana ustavna struktrura RS-a, kojom je to pitanje i propisano

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo je danas pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na izbor premijera i nove Vlade RS-a jer se nije poštivalo pravo zastupljenosti konstitutivnih naroda.

Predsjednik Bošnjačkog kluba Mujo Hadžiomerović kazao je da nije ispoštovana ustavna struktrura RS-a, kojom je to pitanje i propisano.

- Očekujemo od vladajuće strukture u RS-u da se uvaži naš zahtjev da se konstituiranje Vijeća naroda RS-a obavi u skladu s Ustavom RS-a i poslovnikom tog zakonodavnog tijela, te time otklone potrebe za pravnim zaštitama pred Ustavnim sudom RS-a - rekao je Hadžiomerović nakon sjednicie bošnjačkog kluba.

Odluka da se stavi veto na izbor nove Vlade RS-a je, kako je naglasio, donesena jednoglasno zbog svih primjedbi koje su ranije navodili prilikom izbora novog Vijeća naroda RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?