Završnica

Borac u grotlu Grbavice osvojio državni Kup

Borac
VL FOTO
20.05.2010.
u 17:17

Nogometaši Željezničara i Borca odigrali su sinoć odličnu utakmicu na stadionu na Grbavici u uzvratnom susretu finala Kupa BiH

Nogometaši Borca osvajači su Kupa BiH za ovu sezonu. Oni su na Grbavici odigrali sa Željezničarom 2-2, što je bilo dovoljno za osvajanje ovoga natjecanja. U prvoj utakmici u Banjoj Luci rezultat je bio 1-1. Željezničar je odlično otvorio utakmicu i imao priliku već u prvoj minuti. Ipak, Trivunović je presjekao loptu i otklonio opasnost po gol Borca. Druga prilika za tim iz Sarajeva je došla za svega nekoliko sekundi, ali centaršut Šimića nije najbolje primio Popović i lopta je otišla u gol aut. Hladan tuš za domaće navijače je došao u 6. minuti kada je za vodstvo Borca pogodio Stevanović. Bilo je očigledno kako je gol gostiju uzdrmao domaćine koji nakon toga griješe još nekoliko puta, ali Banjalučani ne koriste prilike za povećanje vodstva.

Prilika za izjednačenje

Plavi su mogli ekspresno izjednačiti, ali je udarac Bućana pogodio vratnicu. Ipak, Željezničar je ponovo kažnjen u 26. minuti kada je nakon katastrofalne pogreške obrane domaćih, Kajkud je povećao vodstvo na 0:2. Najbolju šansu za Željezničar u prvom dijelu utakmice je imao Višća, koji je ušao umjesto Bajića u 25. minuti, ali na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0-2. Već u 46. minuti Višća je smanjio vodstvo Borca na 1-2, što je domaćima dalo krila i u idućim minutama se igralo samo pred golom gostiju. Pristisak je rezultirao rezultatskim izjednačenjem na 2-2, a gol za Željezničar je u 54. minuti postigao Bešlija.

Konstantan pritisak

Domaćini su nastavili s pritiskom, a iduća velika šansa dogodila se u 57. minuti kada je Svraka sjajno šutirao s 25 metara, ali udarac brani Knežević. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika. Može se reći kako je sudac Dragan Skočić odlično obavio posao na ovoj utakmici, a navijači oba tima su stvorili atmosferu kakva se rijetko viđa na ovdašnjim stadionima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije