NAPAD NA HRVATE

Bomba postavljena pod automobil hrvatskih zastupnika?

zenica
VL FOTO
12.04.2011.
u 09:25

Napad je uslijedio nakon anonimnih prijetnji brojnim članovima HDZ-a u ovoj županiji

Na automobilu Ive Tadića, županijskog zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije iz redova HDZ-a BiH, jučer je na parkingu u Zenici došlo do eksplozije pod za sada nepoznatim okolnostima. Naime, nakon završetka pete ovogodišnje sjednice Skupštine ZDŽ-a, oko 13.20 sati kada su se zastupnici razišli i kretali prema svojim vozilima, žepački zastupnik Ivo Tadić Iva zajedno je s drugim zastupnikom Perom Mamićem sjeo u auto i odmah nakon što je dao kontakt, dogodila se eksplozija.

Naloženo vještačenje

Od eksplozije na automobilu marke passat, registarskih pločica A18-J-420, puknula je zadnja desna guma, razbijene su plastične zaštitne kape na zadnjim točkovima, otvorio se zadnji prtljažnik automobila i ispod automobila se vidio dio koji je odlomljen. U trenutku eksplozije u automobilu su bili Tadić i Mamić, a na svu sreću nijedan od njih dvojice nije ozlijeđen. Uslijed eksplozije na parkingu se oko automobila podigla velika prašina i osjetio miris izgorene gume, kao i bjeličasti dim, što se sve brzo razišlo zbog vjetrovitog vremena u gradu. - Nakon završetka sjednice došao sam do automobila, sjeli smo i otvorili prozor da se provjetri, jer je vozilo stajalo u sredini parkinga na suncu. Samo što sam dao kontakt da upalim motor automobila, desila se eksplozija, koja nas je u prvi tren prepala, ali smo odmah istrčali iz vozila, koji je bio u prašini, jer smo se bojali da ne plane. Nisam uspio upaliti, samo sam ključ okrenuo... i osjetio eksploziju. Ne znam što se dogodilo, nadam se da će policija utvrditi o čemu se radi, a istraga i tužiteljstvo reći svoje i o čemu se radi, rekao nam je Ivo Tadić Iva. Na mjesto eksplozije odmah su došli pripadnici policije Policijske uprave I Zenica, koji su obavili očevidne radnje. Izvršen je očevid, izuzeti tragovi su poslani na vještačenje, a vozilo je na kriminalističkoj obradi, kazao je Sanjin Kulenović, glasnogovornik Županijskog tužiteljstva ZDŽ-a. - Ne možemo iznositi određene zaključke dok vještačenja ne budu gotova, a i u skladu s ishodom vještačenja ovisit će i dalje naše aktivnosti, rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica policije MUP-a ZDŽ-a.

Osude napada

Napad su osudili HDZ BiH i HDZ 1990.- Ovaj najteži oblik terorizma događa se nakon što su proteklih dana upućivane anonimne prijetnje našim dužnosnicima ne samo u ZDŽ-u, već i u drugim županijama u FBiH gdje većinu čini bošnjačko pučanstvo, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH u kojem se oštro osuđuje ovaj napad. Tražimo od nadležnih institucija u BiH da poduzmu sve korake kako bi se otkrili počinitelji ovog bezumnog napada koji je istovremeno i napad na demokraciju i slobodu političkog djelovanja, navodi se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?