Izložba skulptura

Bogatstvo i ljepota prikaza

Izložba
18.10.2012.
u 10:42

Autor izložbe koji je u kratkom govoru zahvalio svima i ponovio kako on ne običava pričati previše riječima

U sklopu Tropletovih dana kulture u Mostaru je otvorena izložba skulptura kipara Ilije Skočibušića. Na početku izložbe Irina Pažin pročitala je recenziju fra Vendelina Karačića “Prinos svome vremenu”, u kojoj je prikazan život i rad ovog uspješnog umjetnika.

Djela govore

Nakon toga okupljenima se obratio i sam autor izložbe koji je u kratkom govoru zahvalio svima i ponovio kako on ne običava pričati previše riječima, nego to nastoji činiti svojim djelima. Mr. don Krešimir Puljić obratio se na kraju nazočnima u ime organizatora, rekavši kako ga raduje uspjeh i talent mladih ljudi, koji svoju nadarenost i talent vrlo uspješno i nadahnuto prenose na svoja djela.

Veliki opus

Don Krešimir kazao je kako se ne događa često da učenik nadmaši učitelja, ali da je u ovom slučaju to vrlo jasno i očito. Večer su svojim glazbenim nastupom dodatno uljepšali Karlo i Dado. Ilija Skočibušić prije osam godina završio je akademiju na Širokom Brijegu, gdje trenutačno radi kao asistent, a već za sobom ima veliki opus djela među kojima i desetak javno izloženih.Snaga izričaja, simbolika i lepršavost njegovih djela osvajaju bogatstvom i ljepotom prikaza.

Tropeltovi dani kulture nastavljeni su predstavom “Zapisi iz nevremena” u izvedbi glumca HNK Split Trpimira Jurkića u kripti crkve sv. Petra i Pavla, zatim susretom s autorom romana “Otok svijeta” Michaelom O’Brienom u u Posušju u i prikazivanjem filma o Travničkom svecu Petru Barbariću u mostarskoj katedrali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije