Povijesni dan

Blagoslov zvona

Neum
Frano Matić
12.06.2012.
u 09:25

Zvono za novu crkvu u Neumu darovao je Žarko Međugorac iz Metkovića

Ne pamti se tolika gužva i posjećenost nekog događaja kao što je to bilo na blagoslovu zvona i oltara nove crkve u Neumu. To je i prva katolička crkva ispod magistrale u Neumu u kojem u starom dijelu od 1974. godine postoji crkva Gospe od zdravlja.

Veliki događaj

Stoga je blagoslov nove crkve veliki događaj za cijeli grad i sve ovdašnje vjernike koji sada imaju mjesto za molitvu na jednoj prekrasnoj lokaciji, iznad plaže i neumskih hotela i drugih ugostiteljskih objekata. Zato je nova crkva bila krcata vjernicima, a vani je ostalo još najmanje tri puta više vjernika. Svi su bili složni u ocjeni da je ovo povijesni događaj za Crkvu u Neumu i Hercegovini. Nova crkva se još nije do kraja uredila pri čemu se misli na fasadu, ali je unutra sve uređeno i uvjetno za okupljanje i molitvu vjernika. Uz načelnika općine Neum i njegove suradnike i pomoćnike blagoslovu nove crkve u Neumu nazočila su brojna izaslanstva civilnih i crkvenih predstavnika Hrvata u BiH te osoba iz svijeta politike, kulture, estrade… Na početku misnog slavlja vjernike i goste te osobito biskupa Ratka Perića i brojne svećenike pozdravio je neumski župnik don Ivica Puljić koji je zahvalio svima koji su pomogli u gradnji crkve, te je pozvao i sve one koji mogu da se također uključe u ovaj projekt. “Nemojte da vam ova zvona budu nešto strano i da govorite ma što će nama zvona, odosmo se mi kupati. Nemojte da vam kupanje bude uvijek važnije od ovih zvona i ove crkve u kojoj se svi trebamo moliti Bogu kako bi se riješili svih ovih zala i sotone koja vlada u svijetu. Ova crkva nije tamo neka korist meni ili vašem dumi (nap.a don Ivica Puljić) već je to dar vama, i to je sada vaše vjersko i moralno bogatstvo - poručio je, između ostalog, biskup mostarsko-duvanjski Ratko Perić nakon što je blagoslovio zvona i oltar nove crkve u Neumu.

Slavlje i domjenak

Nakon misnog slavlja, uslijedilo je veliko slavlje i prigodan domjenak te je nastavljeno druženje Neumljana i njihovih gostiju. Podsjetimo, veliko zvono za novu crkvu u Neumu darovao je Žarko Međugorac iz Metkovića. Neumski župnik don Ivica Puljić nam je kazao kako još nije izabrano ime sveca po kojem će crkva nositi ime, te je još jednom izrazio svoje oduševljenje zbog tolike posjećenosti pri blagoslovu zvona i oltara nove crkve u Neumu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?