Počelo suđenje

Blagojevich bi mogao biti osuđen na 415 godina zatvora

Rod Blagojevich i njegova suopruga Patti
AFP PHOTO
04.06.2010.
u 10:23

Sin srbijanskog imigranta svojedobno je izjavio da je crnji nego Barack Obama jer je čistio prolaznicima cipele.

U Chicagu je započelo suđenje Rodu Blagojevicu, bivšem guverneru savezne američke države Ilinois, optuženome za korupciju. Glavna točka optužnice tiče se Blagojevicheva pokušaja da u jesen 2008. "proda" senatsko mjesto Baracka Obame.

Britanski Times analizira kako se guverner, koji je na tom položaju bio skoro dva mandata, pretvorio u medijski sveprisutnog klauna. Blagojevich je sudjelovao u reality programu američkog tajkuna Donalda Trampa, pojavio se u mjuziklu pod nazivom "Rod Blagojevich Superstar", i to kako bi za 10.000 dolara imitirao Elvisa Presleya.

Sudjelovao je u radijskoj emisiji u kojoj je komentirao veličinu ženskih grudi i silovanja u zatvoru. Kad mu je sudac odbio dopustiti da otputuje izvan Amerike, bivši guverner je na Kostariku poslao svoju ženu Patti kako bi sudjelovala u reality programu tipa "Survivor". U međuvremenu je napisao i knjigu "Guverner" u kojoj tvrdi da nije učinio ništa loše.

Sin srbijanskog imigranta, nastavlja list, čak je izjavio i da je crnji nego Barack Obama jer je čistio prolaznicima cipele i živio u stanu u kojem je njegov otac imao praonicu u crnačkoj četvrti Chicaga.

Times prenosi mišljenja analitičara da je Blagojevich pred suđenje, koje je počelo jučer po 24 točke optužnice za političku korupciju, namjerno izabrao ovu strategiju kako bi dokazao javnosti i sucima da je bezopasna, ali dobronamjerna luda.

Ukoliko ga sud proglasi krivim, Blagojevich bi mogao biti osuđen na ukupno 415 godina zatvora.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?