UZDRMANA KOALICIJA

Bitka za fotelje u ZH županiji odgodila imenovanje Vlade

siroki
VL FOTO
11.06.2011.
u 10:31

Knezović prozvao HSP i NSRzB izdajicama, Kvesić mu je kazao da je ‘đubre’

Ni posljednja sjednica Skupštine ŽZH nije donijela konačan ustroj Vlade ŽZH. Naime, iako su pred zastupnike predložena četiri imena budućih ministara, na kraju je ipak odlučeno kako se sjednica odgađa do utorka.

Dvije stanke

Nakon što je usvojen zapisnik te planovi i programi rada Zavoda zdravstvenog osiguranja, predložena je 15-minutna stanka. Poslije stanke, nastavljen je rad sjednice, a zastupnica iz reda HDZ-a BiH Helena Lončar pročitala je uz stare i nove kandidate za sastav Vlade ŽZH. Nitko se nije izjašnjavao jer je Dario Knezović iz HDZ-a BiH ponovno zatražio stanku od pola sata. Ni druga stanka nije donijela ništa novo, jer je Knezović kazao da ispred HDZ-a BiH predlažu da se sjednica odgodi za utorak, 14. lipnja. Za riječ se javio i zastupnik HSP BiH Branko Ćorluka. - Što reći nego ‘Žali Bože dana’. Mi smo izabrani da se odgovorno ponašamo, a ovo je primjer kako ŽZH više od osam mjeseci od izbora nema Vlade, jer je previše ambicija, a premalo fotelja. Mi iz HSP-a nećemo se izjašnjavati o ovoj točki jer se radi o klasičnoj podjeli fotelja, kazao je Ćorluka dodavši kako napuštaju sjednicu.

Teške riječi

Za repliku se ponovno javio Knezović, dok su na odlasku bili Ćorluka i Viktor Kvesić. - Ovo upravo radimo zbog svehrvatskog interesa i interesa hrvatskog naroda. Da spasimo što se spasiti da, i da ispravimo štetu koju su nam nanijeli izdajnici predvođeni HSP-om i NSRzB, kazao je Knezović za govornicom. I kada se već činilo da su dvojica zastupnika HSP-a napustili dvoranu za sastanke, za govornicu se vratio Kvesić koji je htio replicirati. - Spodobo...kretenu...idiote...đubre! Ti ćeš meni govoriti da sam izdajnik, obratio se Knezoviću. Predsjednik Skupštine Ante Mišetić je kazao da će zbog svog ponašanja biti sankcioniram otkidanjem paušala, nakon što mu je Kvesić dobacio da ih skinu i sedam. U predvorju je svoj komentar dao i Ivica Gašpar iz HDZ 1990, koji je kazao da će ostaviti par dana da s HDZ BiH usuglase određene funkcije u pitanju formiranja Vlade, te kako se nadaju uspješnom dogovoru. Ćosić je kazao da je prekid zapravo napravljen kako bi dobili par dana za dogovor, te da se ne treba dizati tolika prašina jer tih par dana neće donijeti neke velike promjene, jer je, kako je kazao, stanje u ŽZH stabilno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?