KRIZMA

Biskup Sudar podijelio sakrament krizme u Kiseljaku i Gromiljaku

krizma
VL FOTO
08.05.2011.
u 16:45

Krizmano je ukupno 219 mladih, 212 Kiseljačana te sedam njihovih vršnjaka iz visočke župe

U prepunoj crkvi sv. Ilije Proroka u Kiseljaku jučer je pod svetom misom koju je predvodio mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, podijeljen sakrament krizme mladima ove kao i župe Visoko. Krizmano je ukupno 219 mladih, 212 Kiseljačana te sedam njihovih vršnjaka iz visočke župe.

Krizmanicima, njihovim kumovima i kumama te roditeljima, rodbini i prijateljima dobrodošlicu je uputio fra Vinko Ćuro, kiseljački župnik, a sakrament krizme podijelio im je biskup Pero Sudar koji je i predvodio misno slavlje.

Ojačani duhom

U svojoj je propovijedi biskup Sudar mladima poručio da ojačani Duhom Svetim kojeg su jučer primili, život žive bez straha.

„Besmislu, strahu i depresiji s kojom su suočava hrvatski narod u BiH - mjesta jednostavno nema. Okrenimo se životu i lijepim događajima poput ovog danas, a koji ga bez sumnje čine vrijednim življenja.

Budite nakon današnjeg susreta s Kristom vjerom ojačani i sjetite se da pravi kršćani nikoga ne mrze, sve ljude vole i prihvaćaju.

Mladi Gromiljaka

S takvim stavom bit će vam lijepo živjeti u ovoj lijepoj zemlji BiH“, poručio je krizmanicima pomoćni biskup vrhbosanski.Nakon Kiseljaka, biskup Sudar sakrament krizme podijelio je i mladima župe Gromiljak pokraj Kiseljaka u kojoj je bilo 69 krizmanika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?