Pronađeni dokumenti

Bin Laden planirao je nove napade na SAD, na obljetnicu '11. rujna'

'(FILES) An undated file picture shows Al-Qaeda leader Osama bin Laden speaking at an undisclosed location in Afghanistan. Bin Laden claimed the December 25 attempt to bomb a US airliner and said ther
'-'
06.05.2011.
u 07:36

Jedan od planova bio je i napad na američku željeznicu, a napadi su bili planirani i za 11. rujna, pišu američki mediji

Dokumenti pronađeni u kući u kojoj je u ponedjeljak ubijen vođa Al Qa'ide Osama bin Laden otkrivaju da je ovaj teroristički vođa planirao nove napade na SAD, a jedan se trebao dogoditi na desetu godišnjicu napada na "Blizance" u New Yorku 11. rujna, prenose američki mediji.

Jedan od planova bio je i napad na američku željeznicu, no konkretna prijetnja nije otkrivena, pa nije poznato koji je vlak i na kojoj relaciji bio planirana meta Al Qa'ide.

Istražitelji i dalje detaljno pregledavaju kompjutore, DVD-ove i dokumentaciju uzetu iz Bin Ladenova skrovišta u pakistanskom gradu Abbottabadu gdje se prema sadašnjim saznanjima skrivao posljednjih šest godina.

Američki predsjednik Barak Obama primit će danas u vojnoj bazi Fort Campbell u Kentuckyju neke od pripadnika specijalnih postrojbi koji su sudjelovali u akciji hvatanja Osame bin Ladena.

U četvrtak je, pak, predsjednik Obama posjetio mjesto napada 11. rujna u New Yorku i odao počast svim žrtvama, poručivši obiteljima poginulih kako je pravda sada zadovoljena, no da Amerika neće nikada zaboraviti žrtve terorističkog napada.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?