RADMANOVIĆA:

BiH ne može imati samo jednog predsjednika

radmanović
Dean Moconja
11.08.2010.
u 07:53

Radmanović je rekao kako je trenutno nezamislivo da jedan čovjek upravlja Oružanim snagama ili vanjskom politikom u BiH

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da je tročlano Predsjedništvo jedina moguća forma u BiH i odbacio kao apsolutno neprihvatljivu ideju o jednom predsjedniku. On je u intervjuu za Euroblic istaknuo da BiH mora ostati u fazi u kojoj su tri člana Predsjedništva iz tri konstitutivna naroda, ali se ne smije zabraniti ni “ostalima” pravo kandidiranja.

- Zamislite da u ovoj situaciji potpune nacionalne i entitetske podjele jedan čovjek zapovijeda Oružanim snagama ili vodi vanjsku politiku, kaže Radmanović i dodaje ‘da problem unutar Predsjedništva, koji se manifestira i na vanjsku politiku, jesu različiti pogledi trojice članova na prošlost, sadašnjost i budućnost. Govoreći o vanjskoj politici, Radmanović je naglasio da bošnjački veleposlanici imaju neprimjerene istupe u medijima te da ih potresaju financijske afere. Izrazio je nadu da će do kraja godine biti uspostavljen bezvizni režim te konstatirao da je put BiH k EU sada “maglovitiji” nego prije dvije godine.

- Čini se da i EU u ovom trenutku nema jasan koncept, ali mislim da je izlaz da EU u kandidatski status primi preostale zemlje zapadnog Balkana, smatra Radmanović. Govoreći o sukobu s Harisom Silajdžićem, srpski član Predsjedništva BiH je rekao kako su oni uglavnom nastajali zbog sukoba sa susjednim zemljama, a tu je osobito vidio problem u Silajdžičevim izjavama koje se odnose na Srbiju i njezinu ulogu u prošlom ratu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?