Sastanak u Sarajevu

Bevanda razgovarao sa Clinton i Ashton

Sastanak
30.10.2012.
u 16:14

Bevanda je izrazio sućut i zabrinutost zbog uragana koji je odnio ljudske živote i stvorio ogromne materijalne štete

Američka državna tajnica Hillary Clinton i visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Catherine Ashton, razgovarale su danas u prostorijama veleposlanstva SAD-a u Sarajevu sa predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Na početku susreta predsjedatelj Bevanda je izrazio sućut i zabrinutost zbog uragana koji je odnio ljudske živote i stvorio ogromne materijalne štete.  On je upoznao Clinton sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH i o ispunjavanju uvjeta iz Mape puta. Istaknuo je zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na ukupnom angažmanu u BiH i izrazio interes za nastavak američke podrške u izgradnji demokratske BiH, integrirane u euroatlantske institucije.

Američka državna tajnica Hillary Clinton i visoka predstavnica EU Catherine Ashton su dale punu potporu Vjekoslavu Bevandi za sve aktivnosti koje kao predsjedatelj Vijeća ministara BiH čini na stabiliziranju stanja u državi i istaknule da će SAD i u narednom periodu biti čvrsto uz BiH na putu prema Europskoj uniji, ali i naglasile da su Bosni i Hercegovini potrebne pozitivne promjene i da bh politički lideri i građani BiH sami moraju uložiti dodatne napore kako bi dogovorene obveze bile i ispunjene.

- Naše države imaju izuzetno dobru suradnju i na bilateralnom i na multilateralnom planu i s tim smo posebno zadovoljni. Najvažniji cilj Vijeća ministara BiH i svih institucija u BiH je izvršenje obveza prema Akcijskom planu za provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji i NATO savezu. S tim u vezi, suradnja koju imamo sa SAD je od strateške važnosti i vaša intenzivna podrška nam je izuzetno značajna, rekao je tijekom susreta predsjedatelj Vjekoslav Bevanda, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?