izborna križaljka

Berlusconi se vraća, bit će premijerski kandidat 2013.

silvio berlusconi
Reuters/PIXSELL
11.07.2012.
u 11:11

Ispitivanja javnosti pokazuju kako bi stranka Narod sloboda bez njega kao premijerskog kandidata dobila samo 10 posto glasova, a s njim čak 30

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi želi biti i budući. Nakon svih najava kako se povlači iz aktivne politike, te kako će samo iz pozadine davati savijete, Berlusconi je analizirao moguće rezultate njegove stranke Narod sloboda (PDL) na izborima koji se trebaju održati u travnju 2013. godine, te zaključio kako ipak mora biti premijerskim kandidatom.

Ispitivanja javnosti koja su načinjena po njegovoj narudžbi pokazuju kako bi stranka Narod sloboda bez njega kao premijerskog kandidata dobila samo 10 posto glasova. Ako bi premijerski kandidat bio tajnik stranke Angelino Alfano, koga je na taj položaj stavio Berlusconi, koji bi ostao predsjednikom stranke, onda bi se došlo do 18 posto glasova. No ako bi Berlusconi bio premijerskim kandidatom i sastavio vladu s mladima, onda bi njegova stranka dobila 30 posto glasova.

List Corriere della Sera objavljuje danas te analize i najavljuje kako je na osnovu njih Berlusconi zaključio da će se ponovno kandidirati na izborima 2013. godina. Berlusconi neće ići na ljetovanje u svoju vilu Certosa na Sardiniju, već će ljeto provesti u svome domu u mjestu Arcoreu pokraj Milana kako bi pripremio stranku za izbore. Konzultirat će se s mnogima, te će sastaviti čelništvo stranke od mladih ljudi. Berlusconi je osnažen i odlukom, od prije dva dana, vrhovnog suda prema kojoj je proces, u kojem je bio optužen za podmićivanje engleskog odvjetnika Davida Millsa za lažnu izjavu na sudu, pao u zastaru. Još se protiv njega vodi proces slučaja Ruby, marokanske djevojke koja je kao maloljetnica dolazila na zabave u njegovu vilu, ali drži kako bi i to brdo moglo roditi miša.

Ili se Italija nije izmijenila ili Berlusconiju dolaze drugačije sondaže ili njegova stranka stvarno nema nikakvih izgleda na sljedećim izborima ili... Berlusconi je, čini se, ipak odlučio ponovno kandidirati se za premijera. Nakon što je čak predlagao i stvaranje velike koalicije s premijerom Marijom Montijem i što su ostale stranke odbacile, Berlusconi je odlučio opet sve preuzeti u svoje ruke. Sadašnji premijer Mario Monti, koga bi mnoge stranke htjele vidjeti premijerom i nakon proljeća 2013. godine, odlučno je odbio mogućnost ostanka na premijerskoj stolici.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?