Njemački finale

Bayern posramio Barcelonu: S ukupnih 7:0 ušao u finale LP!

Barcelona, Bayern (1)
Reuters/Pixsell
01.05.2013.
u 19:00

Bayernu je ovo treći finale Lige prvaka u posljednje četiri godine, prva dva je izgubio, možda im bude treća sreća

Nogometaši Bayerna pobijedili su Barcelonu i u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka i plasirali se u finale. Bavarci su na Nou Campu odigrali još jednu veličanstvenu utakmicu i slavili sa 3:0 te ukupnim rezultatom 7:0 prošli do same završnice.

Trener Katalonaca Tito Vilanova već se prije početka dvoboja očito pomirio da njegova momčad ne može dostići Bayernovu prednost od 4:0 iz prve utakmice pa je ostavio Lionela Messija na klupi. Na kraju se to pokazalo kao loša odluka jer njegova momčad na kraju je posramljena.

Nijemci su odigrali sjajno, vrhunski su stajali na terenu i Barceloni nisu dopustili da uspostavi svoju tika-taka igru. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0, a onda je uslijedila rapsodija u nastavku. Robben je zabio za vodstvo, Pique je postigao autogol nakon odličnog prodora Riberyja, a Müller je stavio točku na i.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je vrlo dobru utakmicu, zbog čega ga je trener na terenu ostavio svih 90 minuta. Trudio se, trčao i prilično namučio obranu Barcelone pa na kraju može slaviti svoj prvi ulazak u finale Lige prvaka u karijeri. S druge strane, Bayernu će ovo biti treći finale u samo četiri godine! Prva dva je izgubio, možda im se sreća osmjehne u trećem pokušaju. Na putu prema tom ostvarenju stajat će im dortmundska Borussija. Finale se igra na Wembleyju 25. svibnja.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?