konačno!!!

Baumgartner poletio prema 'rubu svemira', skočit će u 15.30 sati

Felix Baumgartner (1)
Reuters/PIXSELL
14.10.2012.
u 13:12

Vjetar mu nije omeo planove pa je sve izglednije da će hrabri Austrijanac danas skočiti s visine od 35,6 kilometara

Sve je ponovo spremno za novi rekord Felixa Baumgartnera! Nakon neuspješnog pokušaja prošlog utorka, iskusni 43-godišnji Austrijanac u nedjelju će oko 15.30 sati, u sklopu misije Red Bull Stratosa, skočiti s visine od 36,5 kilomatara i tako postati prvi čovjek kojem je pošlo za rukom skočiti s ''ruba svemira'' i slobodnim padom probiti zvučni zid, javlja CNN.

Baumgartner već pet godina lovi rekord Joea Kittingera koji je prije 52 godine skočio s visine od 31,3 kilometra. U srpnji ove godine Austrijanac se skokom s 29,4 kilometra približio rekordu, no nije ga uspio oboriti. Tada je padao brzinom od 862 kilometra na sat.

U stratosferske visine upućen je iz baze koja se nalazi u Roswellu u Novom Meskiku, u kapsuli koju nosi helijevski balon. Nadamo se da ga ovaj put neće omesti jaki vjetrovi te da će uskoro ostvariti ono što nijednom ljudskom biću ranije nije pošlo za rukom!

>>Skok s ruba svemira opet odgođen zbog vjetra

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?