Ljubuški

Barbarić: Nikada nismo i nećemo biti na prodaju

Ljubuški
04.10.2012.
u 09:46

Saborski zastupnik dijaspore Milijan Brkić prenio je pozdrave predsjednika Tomislava Karamarka i, kako reče, dvjesto tisuća članova stranke u Hrvatskoj

Pod izbornim sloganom “Zajedno možemo više” i pred prepunim Centrom malih športova u Ljubuškom završni predizborni skup održao je HDZ BiH. Nakon intoniranja “Lijepe naše” i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i umrle članove stranke, nazočnima se obratio Tihomir Kvesić, predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Ljubuški, koji je uputio riječi dobrodošlice i pozvao članstvo da 7. listopada iziđe na izbore i svoj glas da pobjedničkoj stranci HDZ BiH.

Rad, odgovornost...

U ime liste HDZ-a BiH za OV skupu se obratio nositelj liste Toni Kraljević. On je izjavio: “Previše Vas poštujem da bih vam s ove govornice davao obećanja koja i sam smatram nerealnim. Jedino što Vam mogu obećati je rad, odgovornost, pravedna raspodjela sredstava kojima raspolažemo te usmjerenost na stvaranje novih vrijednosti, novih radnih mjesta”. Kraljević je posebno pozdravio i u ime Mladeži HDZ-a BiH zahvalio je braniteljima, kazavši pritom: “Mi mlađi nismo, nećemo i ne smijemo zaboraviti kako ste upravi Vi žrtvovali svoju mladost da bi mi imali našu”. Svoj govor Kraljević je zaključio sljedećim riječima: “Pred Vama su moje kolegice i kolege s liste HDZ- a BiH za OV Ljubuški. Ponajprije, čast mi je s ovim ljudima biti na listi – spoj je to mladosti i iskustva, radišnosti i stručnosti. Članice OO Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica ‘Katarina Kosača’ daju ovoj listi, ne samo onu ženama svojstvenu ljepotu, profinjenost, već i onu, samo ženama imanentnu odgovornost i racionalnost. Tim je to kojem ćete, ne sumnjam, dati svoj glas 7. listopada”. Nakon nositelja liste, za govornicu je izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški Nevenko Barbarić. On se najprije zahvalio svim nazočnima što su došli te se osvrnuo na svoj protekli mandat koji je bio uvelike opterećen gospodarskom krizom, kao i po interese općine Ljubuški štetnih političkih previranja i blokada: “Cijenimo kako smo i u takvoj situaciji imali pošten odnos prema poslu i općinskoj imovini. Ključne odrednice našeg programa ostaju borba za punu jednakopravnost i hrvatskog naroda u BiH, nastavak svekolikog uređenja naše sredine uz maksimalnu zaštitu okoliša, kao preduvjeta za investicije, za nova radna mjesta. Do kraja godine ćemo dovršiti prostorni plan kao ključni element koji osigurava planski razvoj naše sredine. Ove jeseni će krenuti i realizacija dva vrlo bitna projekta, rekonstrukcija prečistača otpadnih voda i dijela kanalizacijskog sustava. Dovršava se detaljni plan uređenja Kravica, uređenja same lokacije. Vodili smo borbu za svaku marku i ulagali u infrastrukturu. Uz našu poljoprivredu svakako najveći potencijal jeste autocesta i sve ono što ona donosi. Poslovna zona, granični prijelaz, robni terminali jesu investicije, jesu nova radna mjesta, a to je ono što nam u ovom trenutku najviše nedostaje”. Iako se HDZ BiH u svojoj kampanji nije doticao drugih političkih stranaka, načelnik Barbarić se dotaknuo napisa s nekih portala o njegovoj navodnoj imovini “od Jadrana do Zagreba”, pa im je poručio da će im sve to darovati.

Bez lažnih obećanja

Govoreći o predizbornoj kampanji i obećanjima, Barbarić se zapitao može li nas netko iz Širokog Brijega kupiti za “sitne pare”, a potom dao i odgovor “nismo bili na prodaju ni u puno težim vremenima, a nećemo ni danas. Imam vjeru u naše biračko tijelo koje nikad nije nasjelo na lažna obećanja, neće niti ovaj put”.Nakon kandidata za načelnika općine, skupu se obratio glavni tajnik HDZ-a RH, Milijan Brkić. Kao saborski zastupnik dijaspore, a rođeni Ljubušak, u emotivnom je govorio najavio potporu HDZ-a Hrvatske i prenio pozdrave predsjednika Tomislava Karamarka i, kako reče, dvjesto tisuća članova stranke u Hrvatskoj. Na kraju se skupu obratio glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Džoić koji je najavio sigurnu pobjedu HDZ-a BiH u Ljubuškom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?