NAPOKON

Barašin pokrenuo istragu protiv Kemala Čauševića

Čaušević
VL FOTO
28.05.2010.
u 09:07

Tijekom ovoga tjedna pozive za davanje izjava u ovom slučaju dobilo je nekoliko potencijalnih svjedoka

Tužiteljstvo BiH ovih dana je s mrtve točke pokrenulo istragu protiv Kemala Čauševića i još nekolicine službenika Uprave za neizravno oporezivanje zbog sumnje u nelegalne radnje.

Pozvani svjedoci

Kako neslužbeno doznajemo, tijekom ovoga tjedna pozive za davanje izjava u ovom slučaju dobilo je nekoliko potencijalnih svjedoka koji cijelo vrijeme upozoravaju na kriminal koji se događa u ovoj instituciji. Jedan od pozvanih je, prema neslužbenim informacijama, i predsjednik sindikata UNO-a Mehmedalija Osmić, ali on nije bio dostupan za davanje izjava po ovom pitanju. Također, prema neslužbenim informacijama, glavni tužitelj u BiH Milorad Barašin je prije nekoliko dana primio nekolicinu radnika UNO-a, koji su u svojim izjavama iznijeli dovoljno argumenata o nelegalnim radnjama, tako da je istraga pokrenuta u roku 72 sata. Inače, sindikat UNO-a je nedavno poslao pismo Vijeću ministara, kao i čelnicima državnog Parlamenta u kojima ih osuđuju zbog toga što nisu poduzeli ništa zadnjih godinu dana kako bi se imenovao novi direktor UNO-a te spriječile nelegalne radnje u ovoj instituciji.

Poruka političarima

- Ukoliko na jednoj od idućih sjednica Vijeća ministara ili Parlamenta BiH ne dobijemo odgovor oko toga zašto nije imenovan novi direktor UNO-a i zašto se ne poštuje zakonska procedura, mi ćemo biti prisiljeni podići tužbu protiv odgovornih u vlasti koji blokiraju ovaj proces - poručili su iz sindikata Uprave za neizravno oporezivanje te su dodali kako će zahtijevati da se ispita odgovornost svih pojedinaca koji su odgovorni za situaciju u kojoj se već skoro dvije godine čeka s imenovanjem novog direktora UNO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?