POSJET MOSTARU

Bandić: Žalosti me položaj Hrvata u BiH

bandić
VL FOTO
10.04.2011.
u 11:27

Četrnaesti međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2011. jučer je i službeno zatvoren

Četrnaesti međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2011. jučer je posjetilo i izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Nakon što je razgledao štandove i porazgovarao s ovogodišnjim izlagačima, Bandić je istaknuo kako je Sajam gospodarstva u Mostaru prije svega afirmativan te da organizatori imaju njegovu punu podršku.

Podrška Mostaru

- Tu sam da dam podršku Mostaru koji je definitivno zaliječio ratne rane, a ovaj 14. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru se odvija jako dobro. Izlaganje na Sajmu 700 izlagača, od kojih su brojni iz inozemstva, ulijeva optimizam, ali trebat će još puno truda i rada, kazao je Bandić. Dodao je kako je i BiH, kao i Hrvatska, upala u recesiju te da se iz toga stanja ne može izići prekrštenih ruku.

On je obišao sve štandove, a najviše se zadržao na štandu STAP-a gdje je kušao domaće hercegovačke specijalitete. Bandić se ovom prilikom osvrnuo i na političku situaciju u BiH. - Meni je drago ovdje doći, ja sam sin BiH, ovo je i hrvatska zemlja, pomalo sam tužan i žalostan u odnosu na posljednje događaje kada je u pitanju ova zemlja, a naročito Hrvati u njoj, kazao je Bandić. Naglasio je kako je, budući da niti jedan narod u BiH nema rezervnu imovinu, uvjeren kako će se iznaći rješenje za ravnopravnost svih naroda.

Odličan rezime

- Treba još puno mudrosti, razuma, odmjerenosti, strpljenja u stvaranju zajedništva, apeliram na ljude u BiH, prvenstveno političke lidere, da nađu zajednička rješenja i da se nađe institucionalni okvir za punu ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, a posebno za moj hrvatski narod, koji je najmanje brojan i najviše izložen opasnosti, kazao je Bandić dodavši da je odgovornost na ostala dva naroda kako bi BiH postala ravnopravna zemlja za sva tri naroda koja u njoj žive. Direktorica Mostarskog sajma Mostar Dalfina Bošnjak kazala je da je zadovoljna uspjehom ovogodišnjeg sajma.

- Naš rezime je fantastičan, mi smo ove godine napravili nešto što ni u snu nismo očekivali da će biti uspješno. Postavili smo visoke ciljeve, međutim zadovoljni smo jer nam poruke s terena dolaze da su na deseci ugovora potpisani između gospodarstvenika na ovogodišnjem sajmu”, kazala je Bošnjak. Napomenula je kako su upravo potpisani ugovori ono što veseli, kako organizatore, tako i izlagače na Sajmu. - Bez razvoja gospodarstva, nema ni razvoja države, kazala je Bošnjak izrazivši nadu da će 15. međunarodni sajam gospodarstva koji se u Mostaru održava iduće godine uvesti neke novitete, tako da će i sljedećih godina ostati lider u BiH. Inače, Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru svake godine dobiva novu dimenziju te privlači sve veći broj izlagača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?