ČUDNO

Baka Ruža (75) sadila drogu za osobne potrebe!

laboratorij marihuane (1)
MUP
23.06.2011.
u 09:13

Kod starice Ruže Koljančić iz Melina kod Banje Luke otkrivena plantaža od 270 stabljika indijske konoplje

BANJA LUKA - Inspektori za narkotike uhitili su 75-godišnju staricu Ružu Koljančić nakon što je na njezinu imanju u zaseoku Melina kod Bronzanog Majdana otkrivena plantaža od 270 stabljika indijske konoplje, visoke do dva metra. Starica je inspektorima ispričala da je plantažu na njivi iza svoje obiteljske kuće sama uzgojila, i to za “osobnu upotrebu”. Žalila se i da je “slabo plaćaju” te da ima malu mirovinu pa policija utvrđuje je li joj netko možda platio da posadi zabranjenu konoplju. Mještani kažu da su se neprijatno iznenadili kada su doznali da je na imanju baka Ruže bila zasađena marihuana. Uvjereni su da ona nije bila umiješena u trgovinu droge, već da je konoplju sadila iz drugih razloga.

- Policija je počupala cijeli zasad. Nisam mogao vjerovati da je to ta konoplja od koje se dobiva droga. Mislio sam da je baka time hranila živinu ili dobivala nekakav konac za tkanje - rekao je jedan od staričinih susjeda. Navodi da je baka Ruža živjela normalnim životom i ničim se nije izdvajala od ostatka sela. Živjela je sama, a od njeno troje djece samo jedno, nakon povratka iz Kanade, živi u BiH, i povremeno je obilazi.

-Od jedne ovakve stabljike može se dobiti između 300 i 700 grama marihuane. Imajući u vidu da se cijena kilograma “domaćice” na crnom tržištu prodaje za oko 1.000 maraka, u uličnoj prodaji ovaj zasad dostigao bi vrijednost od oko 100.000 maraka - zaključuju iz CJS-a Banja Luka.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
mozel
16:04 23.06.2011.

Evo kada bi meni dali 100 tona za 1 marku ja to nebi uzeo, pa zato neka se legalizira sve vrste droge pa ko hoce da se truje neka izvoli.Ondan sigurno nebi niko uzimao bilo kakvu drogu ali je najsladje zabranjeno voce.

Avatar kusturica
kusturica
21:13 23.06.2011.

pa i moja je baba to sadila, samo ne znam čemu je to služilo, ali droga nije bila, sigurno. bio sam mali klinac, kada su to u ćepinu, kod osijeka, imale sve bašte i tada niko nije ni konto dao da to može biti droga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije