ŠIROKI BRIJEG

Baka debitirao pobjedom, već je na igri bio vidljiv njegov ‘rukopis’

siroki
Tomo Milićević
02.04.2011.
u 18:14

Domaćini su protiv Travnika spustili loptu i forsirali igru po zemlji, od noge do noge

Nakon 158 dana bodovnog posta igrači Širokog zabilježili su pobjedu, a bio je to uspješan debi novog trenera Blaža Sliškovića. U 10. minuti domaći su preko Wagnera pokušali ugroziti vratara Pelića, ali je lopta zaustavljena u šumi nogu.

Dopadljiva igra

U igri Širokobriježana od prve minute nazirao se rukopis njihova novoga učitelja Blaža Sliškovića, jer nismo zamijetili niti jedno napucavanje lopte po sustavu ‘možda je uhvati moj suigrač’. Domaći sastav odmah je napravio pritisak, što se isplatilo u 14. minuti, kada je nakon malo ‘glavometa’ između Matea Roskama i Ivice Džidića, ovaj posljednji ubacio loptu u vrata gostiju.

U 25. minuti i Travničani su zaprijetili s ruba kaznenog prostora. Oštro je pucao Nebojša Popović, ali je vratar domaći Dejan Bandović zaradio pljesak gledatelja za lijepu paradu. Do poluvremena Širokobriježani su vezli ‘sitni vez’ u protivničkoj polovici, pokušavajući povećati vodstvo. Stvorili su nekoliko izglednih situacija, ali bez završnog udarca. Najveću priliku za pogodak imali su gosti nakon brzog protunapada, kada je Nusmir Fajić gađao s 10-ak metara, ali pravo u Bandovića.

Brojne izmjene

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Roskam je izbio sam pred Delića, netko od Travničana oborio ga je, no sudac Alečković nije odlučio svirati najtežu kaznu. U 52. minuti Serdarušić je pobjegao neodlučnoj obrani gostiju, preko desne strane, i iz gotovo mrtvog kuta znalački pogodio mrežu za 2:0. U nastavku, kada je rezultat već bio 2:0, Slišković je rano izvršio sve tri izmjene, zamijenivši Zakarića, Roskama i Serdarušića s Mišićem, Kvesićem i Marcianom.

Trener gostiju već nakon sat vremena umjesto nervoznog Nermina Varupe i Zatagića u igru je uveo Ribića i Redžepija. Visoki Fajić smanjio je na 2:1 u 85. minuti, nakon ubacivanja s kuta igrališta, kada je nadskočio statičnu obranu domaćih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?