državni odvjetnik

Bajić: Novinari su ispitivani samo kao svjedoci, nisu praćeni

'12.01.2011., Ministarstvo pravosudja, Zagreb - Sastanak zajednicke komisije Hrvatske i Srbije za ratne zlocine. Mladen Bajic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
14.12.2012.
u 15:03

Iako nije htio govoriti o navodnom uhođenju i nalogu za njegovo tajno praćenje, Bajić je pohvalio Ostojićevu namjeru za unutarnjom kontrolom MUP-a

 – USKOK i nadležna državna odvjetništva uvijek su tražili da se istraže sudionici postupka vezanog za curenje informacija. Dakle, sudionici postupka koji su službene osobe. U dosadašnjem tijeku postupanja državni odvjetnici ispitivali su novinare u svojstvu svjedoka. Prema tome, ni jedan nalog nije izdan da se rade izlisti bilo kojeg novinara ili bilo koji drugi nalog koji je vezan za curenje informacija. Potpuno se slažem s ministrom unutarnjih poslova koji je naložio unutarnju kontrolu o tom pitanju. Imam potpuno povjerenje u rad Unutarnje kontrole i policije i siguran sam da će oni dati najbolji rezultat – kazao je Glasu Istre glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Bajić je u petak sudjelovao na radnom sastanku čelnika hrvatskih županijskih državnih odvjetništava i načelnika policijskih uprava u Valbandonu gdje se osvrnuo i na aferu uhođenja i tajnog praćenja novinara i sebe samoga u vezi s curenjem informacija iz istrage u aferi Fimi media. Iako nije htio govoriti o navodnom uhođenju i nalogu za njegovo tajno praćenje, Bajić je pohvalio Ostojićevu namjeru za unutarnjom kontrolom MUP-a.

– Treba najprije utvrditi jesu li uopće poduzimane neke mjere, a ako jesu, koje su to bile mjere i jesu li bile zakonite. U konačnici će Unutarnja kontrola biti ta koja će dati odgovore na sva ta pitanja pa ćemo poslije odlučiti što dalje – izjavio je Bajić koji tvrdi da nije izdan ni jedan nalog za tajno praćenje.

>>HDZ u panici od gubitka vlasti tražio da se prati novinare

Sve o aferi prisluškivanja novinara čitajte OVDJE.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?