Doboj

Bačen kamen na autobus koji se vraćao iz Vukovara

Autobus
19.11.2012.
u 12:14

Uviđajem je potvrđena istinitost prijave, odnosno da je staklo na vozilu napuklo. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Nepoznata osoba sinoć je u naselju Rudanka kod Doboja bacila, najvjerovatnije, kamen, koji je oštetio desno bočno staklo na autobusu iz Imotskog u kojem su bili sudionici obilježavanja dana sjećanja na žrtve Vukovara.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović potvrdila je Feni da je policiji oko 20.30 sati, vodič turističke agencije „Tera-turs“ Imotski, Republika Hrvatska, prijavila da je na magistralnom putu M-17, na oko 4-5 kilometara prije ulaska u Doboj nepoznata osoba, najvjerovatnije kamenom, razbila desno bočno staklo na autobusu „volvo“, vlasništvo „DIK DOO Imocki“, koje se kretalo iz pravca Dervente.

Uviđajem je potvrđena istinitost prijave, odnosno da je staklo na vozilu napuklo. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom uviđaja, koji je obavljen nakon što je autobus zaustavljen na benzinskoj stanici u Doboju, obaviješten je i dežurni tužitelj, a vozilo je nakon toga, pod pratnjom policije provedeno do izlaza iz Doboja, odnosno RS-a.

-Ovo krivično djelo je procijenjeno kao oštećenje tuđe stvari, kazala je Stanimirović i precizirala da se vodi po prijedlogu oštećenog, firme u čijem je vlasništvu autobus iz Imotskog, a ne po službenoj dužnosti.

Ukoliko oštećeni prijavi ovo krivično djelo, policija tada po naredbi tužitelja poduzima radnje na utvrđivanju počinitelja ovog krivičnog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?